Bovengrondse Zeeparking opnieuw betalend vanaf 9 september

Nadat de bovengrondse Zeeparking op 1 april terug in handen van de stad kwam en tijdelijk een blauwe zone werd, wordt parkeren op de bovengrondse Zeeparking vanaf 9 september opnieuw betalend. Via de inkomsten van deze parking wordt geïnvesteerd in een beter parkeerbeleid.

Het beheer van de bovengrondse Zeeparking was vanaf 1 april terug in handen van de stad. Dat was meteen de start van een nieuw parkeerbeleid voor Oostende. Na de levering en plaatsing van de nieuwe parkeermeters, is de bovengrondse Zeeparking opnieuw betalend. Met de parkeergelden kan Stad Oostende investeren in een nieuw parkeeraanbod op maat van de Oostendenaars en de vele bezoekers van onze stad.

De prijzen worden niet verhoogd. De opbrengsten zullen worden gebruikt om een beter en goedkoper parkeeraanbod uit te bouwen. Daarom werd alvast het gemeentelijk mobiliteitsbedrijf Mobil-O opgericht. Het eerste project staat nu al in de steigers. Tegen 2022 wordt aan het Maria-Hendrikapark een nieuwe randparking gebouwd met lage tarieven. Bedoeling is om zo het stadscentrum aantrekkelijker, fietsvriendelijker en tegelijk erg goed bereikbaar te maken voor wie toch met de wagen komt.

Gepubliceerd op woensdag 4 september 2019 0.00 u.