Bram Sorel

Hoofdthemas

Read this page in English.

Tijdens mijn verblijf heb ik iemand van de verdrinkingsdood gered. De reacties en dankbaarheid nadien waren ongelofelijk en het was ook onvoorspelbaar hoe snel het nieuws zich verspreidt.”, aan het woord is student Bram Sorel. Hij vertrok in 2011 op stage naar het Royal Victoria Teaching Hospital in Banjul.

Voor mij, in de opleiding kinesitherapie, was de buitenlandse stage zinvol omdat je overal waar je komt, moet leren de mensen te helpen met de middelen die je hebt. De twee belangrijkste “toestellen” die je altijd kunt gebruiken zijn je handen. Het is dus belangrijk om creatief te zijn in je therapie en gelijktijdig de mensen op een professionele manier te helpen.

Het verschil tussen een stage in eigen land en een in het Zuiden ligt in de mate van appreciatie. Hetgeen je doet met de mensen wordt veel meer geapprecieerd. Daar komen mensen om hulp vragen als ze echt niet meer anders kunnen en vaak is dit dan al te laat om nog veel verbetering te krijgen, maar dit maakt de uitdaging juist groter om toch zo veel mogelijk verbetering te boeken zodat de mensen zelfstandig kunnen leven.

Ik zou een buitenlandse stage zeker aanraden aan anderen. Het is een ongelofelijke levenservaring waarbij je leert creatief en assertief te zijn. Je leert er nieuwe mensen kennen en als je terug komt is iedereen jaloers dat ze het zelf niet gedaan hebben!

Bram Sorel - 1e Master Kinesitherapie & Bewegingswetenschappen (VUB)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.