Buitengoed: meer dan ooit de vaste partner van Stad Oostende voor natuurbeheer en -educatie

Buitengoed - de volkscoöperatieve die onder meer de Biopluktuin, het Stadsrandbos en de Kinderboerdij beheert - wordt omgevormd tot een extern verzelfstandigd agentschap (EVA) van Stad Oostende. Hiermee krijgt Buitengoed een nog nauwere link met de Stad.

De meeste Oostendenaars kennen Buitengoed via de jaarlijkse boomplantacties in het Stadsrandbos, via de Kinderboerderij of de laatste jaren via de activiteiten in de Tuinen van Stene en meer specifiek de Biopluktuin. De cvba Buitengoed werd opgericht in 2004.

Daarnaast zet Buitengoed ook dieren in voor het beheer van natuurgebieden. Door de manier waarop de schapen en runderen grazen, de soorten planten die ze graag lusten of juist vermijden, door het verspreiden van zaden, werken ze mee aan het beheer van een natuurgebied. De dieren van Buitengoed grazen op natuurterreinen van Natuurpunt vzw, de Vlaamse overheid, Stad Oostende en van private natuureigenaars.

Buitengoed als vaste partner van Stad Oostende

Al van bij het begin had Buitengoed een sterke link met Stad Oostende. Via tal van samenwerkingen en projecten kwamen beide partijen regelmatig in contact. Die link wordt binnenkort nog versterkt door de omvorming van Buitengoed naar een extern verzelfstandigd agentschap (EVA). Op die manier wordt het belang van Buitengoed onderstreept als vaste partner van Stad Oostende die instaat voor een deel van de uitvoering van het beleid van de stad.

De bedoeling is om de omvorming van cvba naar EVA in de gemeenteraad van maandag 22 juni officieel goed te keuren.

Gepubliceerd op dinsdag 16 juni 2020 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.