Burenbemiddeling

Blaffende honden, overhangende takken, luide muziek, sluikstorten, verkeerd geparkeerde wagens, geuroverlast… Problemen waarmee veel mensen kampen, maar waarmee ze geen kant op kunnen.

Heb je al met je buren proberen te praten, maar lukt het niet? Dan kan burenbemiddeling je misschien helpen om de communicatie met je buren te herstellen of te verbeteren.

Wat is burenbemiddeling?

Burenbemiddeling helpt jou om problemen met je buur bespreekbaar te maken en om samen naar een oplossing te zoeken. Alle bemiddelingsgesprekken zijn vertrouwelijk, op vrijwillige basis en gratis. 

Wanneer je het probleem bespreekbaar wil maken, wanneer je de communicatie met je buur wil herstellen en wanneer je bereid bent om samen op zoek te gaan naar een oplossing, kan je beroep doen op burenbemiddeling.

Stap voor stap naar een oplossing via burenbemiddeling

1. De bemiddelaar komt bij jou langs zodat je de situatie kan uitleggen.

2. De bemiddelaar gaat langs bij jouw buur om de situatie te bespreken.

3. Als jij en je buur dit willen, organiseert de bemiddelaar een gezamenlijk gesprek op een tijdstip dat voor beiden past.

4. De bemiddelaar begeleidt het gesprek. Tijdens dit gesprek probeer je samen met jouw buur een oplossing te vinden voor het probleem.

Procedure

Burenbemiddeling wordt in eerste instantie behandeld door de wijkpolitie. Heb je een conflict met jouw buur? Neem dan contact op met jouw wijkinspecteur. De contactgegevens vind je op deze pagina.

Indien het probleem na tussenkomst van de wijkpolitie blijft aanhouden, verwijst de wijkinspecteur zelf door naar de burenbemiddelaar.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.