Capaciteitsopbouw Edward Francis Small Teaching Hospital

Hoofdthemas

In het Edward Francis Small Teaching hospital zal Future Proof Banjul het ziekenhuis bijstaan om betere handhygiëne en algemene hygiënische omstandigheden te verbeteren. Het hospitaal zal o.a. handgels produceren, een actie die werd uitgebreid in het kader van COVID-19. Ook is het project aangepast om de bevolking van Banjul te sensibiliseren rond physical distancing en handhygiëne. Het sanatorium, waar COVID-19 patiënten worden opgevangen, werd bovendien van het nodige materiaal voorzien. De procedures van de spoeddiensten zullen verder onder de loep genomen worden en verbeterd waar nodig in samenwerking met medische partners uit Oostende.

Daarnaast zal Future Proof Banjul ook onderzoek stimuleren naar het gebruik van aloë vera bij het behandelen van de brandwonden. Kinderen in het bijzonder worden hier soms zwaar door getroffen. Aloë vera zal geteeld worden in de tuinen van Crab Island en op de site van het ziekenhuis.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.