Catherine Essique

Hoofdthemas

Read this page in English.

Voor ik het goed en wel besefte, was ik vertrokken. Off to Gambia. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, hoe alles daar ging zijn... Ik kon het gewoon niet vatten, tot ik daar toekwam. Het is eigenlijk gewoon in enkele woorden samen te vatten: het is daar fan-tas-tisch. Ik heb 86 dagen in Gambia doorgebracht en eerlijk gezegd mochten daar gerust nog eens 86 dagen extra bij komen. Ik voelde me thuis bij het gastgezin en had toffe buren/ vrienden/ kennissen gemaakt.

Ik heb veel geleerd uit mijn buitenlandse stage. Een stage in het Zuiden en een stage in een Vlaamse school valt niet te vergelijken. Ten eerste omdat de middelen er niet zijn om voor elke les materiaal aan te maken, maar ook omdat ze dat daar niet gewoon zijn. Het was dus zeker een uitdaging om nieuwe werkvormen te integreren bij het schoolteam en een projectweek voor de eerste keer te introduceren in de school, maar ook om de leerstof een beetje op een leuke manier aan de klas te brengen. In de 10 weken stage is het me – samen met een medestudent informatica- gelukt om een ICT-lokaal in te richten mét 12 werkende pc’s en internet. Zo heeft Garba Jahumpa Upper Basic School ook al het nodige materiaal om de jongeren computerlessen te geven.

Ik zou dus zeker een buitenlandse stage in Gambia aanraden, ook al ben je geen avonturier of durver want als je terug bent in België ben je dat sowieso wel geworden! Je pikt er zoveel van op en het is waar wat ze zeggen, het is een levenservaring!

Catherine Essique - Studente Lerarenopleiding Economie - Wiskunde

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.