CC De Grote Post

Hoofdthemas

Read this page in English

Crab Island hall en studio

Crab Island is één van de negen wijken van Banjul, hoofdstad van Gambia. De Crab Island Upper Basic School werd in 1957 opgericht onder het Britse koloniale bewind en bood plaats aan schoolkinderen van 13 tot 16 jaar. Het werd één van de meeste bekende scholen van het land, maar in 2012 werd de school gesloten wegens de gebrekkige staat van de gebouwen.

In 2020 ontving de stedenband Oostende-Banjul een Europese projectsubsidie voor onder andere de renovatie van deze schoolgebouwen.

De school wordt getransformeerd in een multifunctionele site met plaats voor een radiostation, een muziekopnamestudio, een multifunctionele concerthal, een multimedia lab en volkstuintjes. Voor het nieuw te bouwen deel wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijke bakstenen van gecomprimeerde klei die door de zon werden gedroogd. De voormalige klasruimtes zullen beschikbaar zijn voor middenveldorganisaties en innovatieve initiatieven met een sociaal oogmerk.

De culturele component van Crab Island kan een absolute meerwaarde betekenen voor Banjul, waar een dergelijke concertruimte en opnamestudio niet aanwezig zijn.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.