Centrum Integrale Gezinszorg Ten Anker

Wat

Ten Anker is een centrum voor integrale gezinszorg (C.I.G.). Binnen het centrum worden kinderen en ouders samen begeleid en behandeld. In elk gezin kunnen er wel eens problemen en moeilijkheden zijn. Maar als er echt veel en grote problemen zijn, is het niet altijd genoeg om met vrienden of familie te praten. Er is dan nood aan professionele hulp en die kunnen zij bieden. Ze richten zich op zwangeren, tienerouders en ouders met jonge tot heel jonge kinderen. Ze trachten een houvast te bieden aan kwetsbare gezinnen die vanuit de kind-ouder relatie willen werken aan ‘goed genoeg ouderschap’. Zij doen dit door het gezin op verschillende levensdomeinen te ondersteunen.

Ze bieden een begeleiding aan in de thuissituatie van het gezin in de regio Oostende-Brugge. Ook bieden ze een verblijf in combinatie met een begeleiding binnen de voorziening aan. Ze hebben twee leefgroepen en een aanbod studiowerking. Het verblijf in Ten Anker is niet rechtstreeks toegankelijk, hiervoor dient men samen met een verwijzer (K&G, CLB, CAW…) een a-document in te vullen. Enkel meerderjarige zwangere personen kunnen rechtstreeks bij hen terecht hiervoor.

Waar

Adres: Heilig Hartlaan 14, 8400 Oostende

T 059 234 678

E cigtenanker@cigtenanker.be 

Bereikbaarheid

Maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 17 uur.

(Update: 10 februari 2022)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.