COVID-certificaat

Wie van plan is te reizen binnen de Europese Unie, heeft best het COVID-certificaat bij de hand. Je kan dit certificaat opvragen via de CovidSafeBe-app of via mijngezondheid.be (aanmelden met identiteitskaart of digitale sleutel).

Een COVID-certificaat voor vaccinatie kan ook nog steeds op vraag per post worden opgestuurd (1 week wachttijd). Aanvragen kan via de Helpdesk van Vlaanderen op het nummer 078 78 78 50.

COVID-certificaat opvragen in ontmoetingscentra

Wie geen toegang heeft tot internet of geen eigen printer heeft, kan hiervoor voortaan ook terecht in een ontmoetingscentrum in de buurt op afspraak. Neem hiervoor eerst telefonisch contact op met het ontmoetingscentrum.

COVID-certificaat opvragen in de bibliotheek

In de hoofdbibliotheek en in de 4 filialen zijn er opnieuw een aantal internetcomputers beschikbaar. Om via een bibliotheekcomputer op Internet te kunnen dien je lid te zijn van de bibliotheek. Inschrijven met je eID is gratis. Je eID heb je eveneens nodig om in te loggen op een internetpc. Op de internetpc’s kan je prints maken van je COVID certificaat of je kan dit document downloaden mits je een USB stick heb