Chambres d'O - het gezelligste festival van de winter

Chambres d’O serveert voor elk wat wils, van circus, dans en theater tot muziek, comedy en literatuur. De kou trotserend ga je van huis naar huis, waar je je nestelt in een gezellig warme living, op de eerste rij genietend van alles om je heen.

Dit wonderlijke huiskamerfestival, een beproefd én gesmaakt recept, sluit nu al een vijfde keer januari af, maar voor ‘alles’ is er ook een eerste keer, want er is een gloednieuw meetingpoint en we laten twee mensen aan het woord die voor het eerst meewerken aan het festival!

Nieuw meetingpoint

Het meetingpoint huist een allereerste keer in de Kunstencampus Aan Zee in de Ieperstraat 35. Een andere plek, dezelfde sfeer en ambiance! Deze campus verenigt het Conservatorium Aan Zee en de Kunstacademie Aan Zee, de ideale uitvalsbasis voor Chambres d’O dus! Eind januari wordt dit het trefpunt voor artiesten, bezoekers, publiek groot én klein.

Tijdens het weekend kan je er terecht met al je (ticket)vragen, geniet je van een hapje en een drankje of warm je je even lekker op. Er is ook een expo met tekeningen die Camilla Paycha maakte van elke huiskamer, de film Oostende, Oh la la! Toetonne van Ariah Lester wordt vertoond en de Kunstacademie stelt tentoon. Zaterdagavond bestijg je zelf(s) het podium met jouw favoriete lied en dans je de nacht in tijdens het Grand Bal Populaire!
Op zondag wordt het meetingpoint ook ‘the place to be’ voor kinderen, met goochelende goochelaars, een knotsgekke ijscoman én een beeldende workshop!
En Belletje Trek is terug!

Zonder gêne aan de deurbel hangen, wie is daar geen fan van? Op zondag 27 januari kan het in de Ieperstraat van 13.00 tot 17.00 uur. Het meetingpoint in de Ieperstraat 35 is doorlopend open van 11.00 tot 17.00 uur.

Nathalie Dewulf 

Nathalie Dewulf is journaliste bij FocusWTV en ontvangst voor het eerst artiesten en publiek bij haar thuis. Ik ben zelf al een paar keer naar Chambres d’O geweest en vind het een leuk concept. Korte performances, optredens of try-outs in een ongewone setting. Dat levert originele, soms grappige, maar vooral bijzonder intieme voorstellingen op. Je komt tijdens Chambres d’O ook in woonkamers waar je anders nooit zou komen. Dat draagt ook bij tot het succes van Chambres d’O, denk ik. En dus wil ik nu graag eens mijn living openstellen. Ik ben echt wel blij met wat er bij mij te zien zal zijn. Op zondag kan je komen kijken naar Odessa van Hof van Eede en Hendrik Lasure. Ik hou van hun voorstellingen en ben benieuwd hoe dat hier bij mij thuis zal zijn. Acteur en schrijver Tim Taveirne brengt een korte performance genaamd Skogskyrkogården, geïnspireerd op een kerkhof in Zweden. Ik ken zijn werk niet, maar het klinkt veelbelovend!

ODESSA + SKOGSKYRKOGÅRDEN: ZONDAG 27.01.2019 om 14.00 & 16.30 uur

Sieber Marly 

Sieber Marly staat voor het eerst op het podium. Ik wou eigenlijk altijd al spelen, maar vond niet dat ik er rijp voor was. Als freelancer heb ik vele artiesten productioneel ondersteund en sinds 2002 werk ik o.a. ook voor Theater aan zee. Nu de 35 voorbij, wou ik ook eens aan mezelf denken. Ik voelde dat ik er klaar voor was. Om mijn ambitie kracht bij te zetten, wou ik een monoloog schrijven. Twee jaar terug las ik de dagboeken van Andreas Van Craeynest, de grootvader van mijn vriendin Lotte. Ik was zo gefascineerd door wat en hoe hij schreef dat ik zijn verhaal wilde vertellen. Een verhaal over een visser brengen op een festival in Oostende, dat is echt fantastisch! Vooral ook omdat het een kleine intieme voorstelling is die past in een woonkamer van een warm Oostends nest. 

LAMBLET- zaterdag 26.01.2019 om 15.00 en 18.00 uur 

 

Het volledige programma vind je op www.chambresdohuiskamerfestival.be. Tickets zijn vanaf vrijdag 7 december 2018 online verkrijgbaar en bij het UiTloket en Toerisme Oostende vzw.

 

Gepubliceerd op vrijdag 11 januari 2019 10.48 u.