Huiskamerfestival Chambres d'O vult dit weekend Oostendse huiskamers

In het weekend van 25 en 26 januari openen talloze Oostende huiskamers de deuren voor Chambres d'O. Laat je verrassen door muziek, theater, dans, circus, comedy, literatuur en beeldende kunst in een huiselijke setting. Wat mag je zeker niet missen? We geven je enkele tips!

Muzikanten brengen er een intiem concert voor een klein publiek waarbij je elke vingerbeweging kan zien en horen. Philip Bosschaerts (frontman van Mintzkov) komt solo, Holsen/Cassiers brengt een duet tussen trompet en piano en pianiste Colette Broeckaert en kunstenares Anneleen De Causmaecker mengen video met klassieke muziek. Hope she was worth it is een verhalend concert, waarbij je in een elektronische muziektrip het relaas hoort van een jonge vrouw met een gebroken hart, denk aan 'You Oughtta Know’ van Alanis Morisette. 

Zaterdagavond is er een gratis Café Chantant én Grand Pal Populair in het festivalcentrum in de Kunstencampus aan Zee in de Ieperstraat.  Vorig jaar waren we getuige van een onversneden Gilbert Bécaud, een engel die Beyoncé deed verbleken en een Arno die rauwer klonk dan de grootmeester zelve. Benieuwd wie dit jaar komt zingen! 

Zondag familiedag! Jong en oud genieten samen van de muzikale figurenvoorstelling De Gulle Boom over een jongetje die teveel verlangt van een boom. Ook is er de poëtische clownerievoorstelling Kontrol en in A Sensitive Case wordt een man opgesloten in een wereld van muizenvallen.

Benieuwd naar het volledige programma? 

Gepubliceerd op woensdag 4 december 2019 10.48 u.