Chantal Wannyn

Geboren te Ronse, aan de grens van Wallonië en wonend in Oostende.

"Ik heb dag - en avondschool gelopen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (K.A.S.K.) in Gent.
Hier en daar pikte ik nog een graantje mee aan de één of andere school, vooral om gebruik te kunnen maken van een etspers. Het meest heb ik geleerd van de heer George Langie, etser te Gent (1906 -1982) en gewezen leerling van de bekende etser Jules De Bruycker (1870 – 1945). Ik heb aan zelfstudie gedaan, dus uitproberen van onder andere verschillende technieken."

Stijl

"Mijn stijl is realistisch en symbolisch. Op het eerste zicht is er niet steeds een symbool of boodschap te bemerken, maar soms zijn er verschillende symbolen in het werk verscholen en dat vind ik juist leuk. Iedereen interpreteerd een kunstwerk op zijn of haar eigen manier, toch ben ik steeds nieuwsgierig naar de eventuele bewustwording betreffende de aanwezigheid van symboliek in de werken en hun interpretatie door de kunstliefhebber. Ik vind dit boeiend. Bij opdrachten is dit minder evident. Na een meditatie kan het ook voorkomen dat ik een visioen tracht op doek te zetten. De heldere kleuren die men in een meditatie ziet, kan men nooit in de materie verkrijgen. Ik schilder met olieverf op doek, ik ets wanneer ik er de accommodatie voor heb. Aquarelleren doe ik in mindere mate. Ik kleur graag sommige etsen bij met aquarel, wanneer deze zich ervoor lenen. Pastels maak ik ook regelmatig."

Jaarlijks kunstevenement: Buren bij kunstenaars
In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen.

Privé-bezit

België
Onder meer te
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen

Nederland
Onder meer te
Noord-Holland

USA
Onder meer te
Hendersonneville

Publiek bezit

Stad Lokeren
Sportcentrum

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.