Christophe Deroo

Christophe Deroo is een Oostendse kunstenaar. Hij werkt hoofdzakkelijk met acrylverf op doek en heeft als grote inspiratie de zee en mensen. Hieruit ontstaan kleurrijke landschappen en portretten, met een duidelijke weergave van licht en kleur. Er ontstaat een ware explosie van leven, liefde en kleur.

Christophe Deroo werd in 1983 in Oostende geboren. Sinds zijn kinderjaren is hij aangetrokken door de zee en het water, die een eindeloos lichtspel weergeven.
Gedurende zijn humaniora volgde hij algemeen beeldende vorming aan de stedelijke kunstacademie van Oostende. Daarna studeert hij in Gent de lerarenopleiding Plastische Opvoeding.

Na zijn studies start hij als leraar Plastische Opvoeding en Decoratieve Technieken in het Secundair Onderwijs. Het lesgeven combineert hij met de uitbouw van eigen artistiek werk.
In zijn schilderijen komen veel portreten en landschappen voor, steeds met een rijk kleurenpalet. Bij een portret tracht hij de kleur weer te geven die bij de afgebeelde persoon past of zijn karakter typeert. Dit symbolische en psychologische van een portret is een van de boeiendste facetten van zijn werk.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.