Code geel

Code geel

 1. Maximaal 50 personen (inclusief meerderjarige begeleiding en trainers) mogen deelnemen aan activiteiten georganiseerd door een sportclub, sportkampen en stages.
  Per sportinfrastructuur is er een locatie waar de sportbubbels moeten verzamelen. Vijf minuten voor aanvang van de training krijgen deelnemers toegang tot de sportzaal.
 2. Het aantal sporters blijft beperkt in functie van beschikbare oppervlakte per sporter.
 3. Activiteiten worden zoveel mogelijk in openlucht georganiseerd.
 4. Het dragen van een mondmasker is verplicht in de openbare gebouwen, behalve voor kinderen jonger dan 12 jaar en binnen de actieve sportzone. 
 5. Deelnemers moeten hun contactgegevens (minstens telefoonnummer of e-mailadres) achterlaten. Na 14 dagen verwijdert de sportclub deze gegevens. 
 6. Handen ontsmetten voor en na elke activiteit.
 7. Desinfecteren van gedeeld sportmateriaal na elk gebruik.
 8. Bij trainingen kunnen sporters kleedkamers en douches niet gebruiken. Een uitzondering is als de sportvereniging er als enige gebruik van maakt. Bij (oefen)wedstrijden en tornooien kunnen deelnemers NA de wedstrijd gebruik maken van kleedkamers en douches. De sportclub zorgt ervoor dat alles gedesinfecteerd is en stelt ontsmettingsproducten ter beschikking. Spelers, alsook de scheidsrechter, komen in wedstrijdkledij naar de sportcentra en dit ten vroegste 30 minuten voor de aanvang van de wedstrijd. 
 9. Publiek is toegelaten op voorwaarde dat de veiligheidsprotocollen worden gevolgd en het Covid Event Risk Model (CERM) wordt toegepast. Meer info over deze protocollen lees je in de voorschriften die je onderaan deze pagina terugvindt. 

Bij twijfel of specifieke vragen contacteer jouw sportfederatie of raadpleeg de website van Sport Vlaanderen.