Hobo

De hobo is een houten blaasinstrument, dat behoort tot de familie van de dubbelrieten. Het woord "hobo" is afkomstig van het Franse "Hautbois", wat "hoog hout" betekent. Het instrument heeft inderdaad een hoge klank en is van hout gemaakt - alhoewel moderne hobo’s ook uit kunststof worden gemaakt.

De klank van de hobo is nasaal en heel indringend. In het orkest is voor de hobo een belangrijke taak weggelegd: het is het instrument dat de toon, waarop de andere instrumenten hun toonhoogte afstemmen, opgeeft.

Optie:Vestigingsplaatsen:
KlassiekOostende

Althobo

De althobo, ook wel cor anglais of Engelse hoorn genoemd, is een houten blaasinstrument, dat behoort tot de familie van de dubbelrieten, zoals de hobo en de fagot. De naam "Engelse hoorn" berust op een foutieve vertaling. De modellen in de 18e eeuw waren nl. gebouwd met een knik halverwege, een "gebogen lichaam" of "corps anglé" en dat klinkt als "cor anglais" of "Engelse hoorn". 

De Engelse hoorn klinkt lager dan de hobo, eerder weemoedig, soms klagend. De meeste leerlingen beginnen eerst op hobo, sommigen schakelen dan over op Engelse hoorn, maar in principe kan je onmiddellijk starten op dit instrument.

Optie:Vestigingsplaatsen:
KlassiekOostende

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.