Nieuwe opleidingen

Dj-vaardigheden

Tijdens de lessen brengen we de skills aan om een degelijke dj-set op te bouwen, niet alleen technisch maar ook inhoudelijk voor een specifiek publiek. Je leert technieken als mixen, beatmatch, beat juggling en ontelbaar vele andere effecten. We maken hierbij kennis met verschillende dj-controllers en bijhorende software zoals Serato, Traktor, Rekordbox... Voorkennis is niet vereist.

De lessen gaan door op afspraak.
Meer info: mail naar hannes.nieuwlaet@soo.be.

Oude muziek

Met organist David Van Bouwel halen we iemand in huis die, op vele nationale én internationale podia, bakken ervaring heeft opgedaan in de zogenoemde "oude muziek". Bij die muziek denken we vooral aan beroemde barokcomponisten als Purcell, Bach en Haëndel, maar ook aan "oude meesters" als Josquin De Prez of Lassus. Soms wordt die muziek gespeeld op oude instrumenten, de barokviool heeft darmsnaren, en de voorloper van de dwarsfluit is een traverso, maar kan natuurlijk ook op moderne instrumenten worden uitgevoerd.

In het lesuur "oude muziek"  kan iedereen terecht die interesse heeft voor die muziek, er wordt bekeken welke ensembles worden gevormd, er komen lezingen en workshops, en projecten… Wist je trouwens dat collega Marleen Vandaele als barokviolist jarenlang heeft meegespeeld in ‘Il Fondamento’, het barokensemble van (ex)Oostendenaar en wereldberoemd barokspecialist Paul Dombrecht?

Interesse? Mailtje naar david.vanbouwel@soo.be.

Theaterregie

Droom je ervan om zelf als een kapitein aan het roer te staan van een theaterproductie?
Ambitie om zelf een toneelvoorstelling te organiseren en te regisseren?
Dan is misschien de opleiding Theaterregie misschien wel iets voor jou!

Gedurende een 3-jarige opleiding zullen we theater vanuit een meer theoretische invalshoek benaderen via de lessen theatergeschiedenis en speltheorie & -coaching, maar zullen we ons ook verdiepen in de praktijk van het theater maken via allerlei opdrachten en activiteiten (bijwonen van voorstellingen, gesprekken met regisseurs, workshops, etc.). De opleiding is toegankelijk voor iedereen, maar richt zich in de eerste plaats tot de leerlingen Woord van de 4de graad, volwassen leerlingen Woord en oud-leerlingen Woord. Acteerervaring (via een Woord-opleiding aan het CAZ en/of amateurtheater) en een basiskennis geschiedenis/historisch inzicht is wenselijk, maar geen must.

Lesgever en coördinator van de opleiding is Woord-leraar Philippe Annaert. Voor meer info kan je bij hem terecht via philippe.annaert@soo.be.