Coronamaatregelen in Oostende: update

De eerste fase van de versoepeling van de coronamaatregelen is ingezet. Stad Oostende speelt in op de exitstrategie met onder andere actieplannen voor de heropening van de winkels en het verdelen van gratis mondmaskers. Een aantal maatregelen wordt ook verlengd. Een update!

De eerste fase van de versoepeling van de coronamaatregelen is ingezet. Stad Oostende speelt in op de exitstrategie met onder andere actieplannen voor de heropening van de winkels en het verdelen van gratis mondmaskers. Een aantal maatregelen wordt ook verlengd: zo blijft de stad tijdelijk de lokale belastingen opschorten, zijn honden nog steeds onbeperkt welkom op het strand en zullen ook in de maand juni geen evenementen doorgaan in Oostende.

Sinds 4 mei is de eerste fase van de versoepeling van de coronamaatregelen gestart. Ook in Oostende gingen intussen tal van bedrijven weer aan de slag. Verder zijn er opnieuw andere buitensporten mogelijk, zoals tennis en skeeleren maar ook diverse watersporten. De mogelijkheid voor kinderopvang werd verder uitgebreid en ook de openbare onderzoeken bij aanvragen voor (ver)bouwprojecten zijn opnieuw opgestart.

Om Oostendse gezinnen, ondernemers en bedrijven blijvend financiële ademruimte te geven in deze maatschappelijke en economische lastige periode, schort Stad Oostende zeker nog tot eind mei alle lokale belastingen op. Daarmee verlengt de stad de maatregel die eerder ook al van kracht was voor de maand april.

Eerder was al beslist dat er geen massa-evenementen kunnen doorgaan tijdens de zomermaanden juli en augustus. De stad besliste ook om alle evenementen in juni in Oostende te schrappen. Er worden geen nieuwe vergunningen toegekend en eerder toegekende vergunningen worden ingetrokken.

Voorlopig blijft het toegelaten om met de hond te wandelen op alle stranden in Oostende. Normaal geldt er vanaf de paasvakantie een regeling waarbij honden op bepaalde stukken strand wel onbeperkt welkom zijn en op andere stukken enkel binnen bepaalde uren. Zolang strandrecreatie zoals zonnebaden, op het strand zitten of zwemmen in zee niet toegelaten is, blijven honden en hun baasjes dus onbeperkt welkom op ieder Oostends strand. Op het sportstrand en op het strand ter hoogte van het provinciedomein Raversijde moeten de honden wel zoals altijd verplicht aan de leiband. Als deze regeling aangepast wordt, zal Stad Oostende hierover duidelijk communiceren via alle kanalen en zullen de borden over honden op het strand meteen geplaatst worden.

Foto: Simon Van Holsbeke

Gepubliceerd op dinsdag 5 mei 2020 15.18 u.