Coronatestcentrum in Oostende

In Oostende werd een coronatestcentrum ingericht in de Edith Cavellstraat, naast de OCMW-campus. Hier worden inwoners van Oostende en Bredene getest na doorverwijzing van een (huis)dokter. Je kan je er niet zomaar aanmelden om getest te worden op corona. Alle testen gebeuren na doorverwijzing van een (huis)dokter.

Wil je je laten testen omdat je symptomen van Covid-19 hebt of kreeg je een oproep om je te laten testen? Neem dan steeds contact op met je huisarts. Op feestdagen, tijdens het weekend en op weekdagen tussen 19.00 en 07.00 uur kan je contact opnemen met de huisartsen wachtdienst via T 059 70 97 98.

Heb je nog geen huisarts in Oostende? Via de sociale kaart op de website van de Huisartsenkring Middenkust kan je meteen raadplegen welke huisartsen bij jou in de buurt zijn.

Zoek hier een huisarts in je buurt

Alle testen worden uitgevoerd door een arts van de huisartsenkring Oostende-Bredene of door een daarvoor opgeleide verpleegkundige. De teststalen worden onderzocht in het labo zodat het resultaat doorgaans binnen de 24 uur bij de doorverwijzende huisarts terechtkomt.

Het testcentrum heeft ook een triagefunctie. De aanwezige artsen kunnen een klinisch onderzoek doen en indien nodig patiënten ook naar het ziekenhuis doorverwijzen.

Enkel voor inwoners van Oostende, Bredene en verblijfstoeristen

Dag- en weekendtoeristen in Oostende/Bredene die klachten vertonen, moeten naar huis om te testen via eigen huisarts, dus niet via het coronatestcentrum in Oostende.

Verblijfstoeristen die in Oostende of Bredene verblijven (langer dan een dag of een weekend), worden in Oostende getest. Daarvoor moet contact opgenomen met een lokale huisarts.

Waar vind ik mijn testresultaat?

Bij een positief resultaat:

  • wordt je huisarts door het labo verwittigd;
  • je huisarts neemt zelf contact met je op (meestal binnen de 24 uur).

Bij een negatief resultaat:

  • word je niet automatisch verwittigd;
  • de huisarts kan je eventueel opbellen of afspreken dat je zelf mag bellen op een afgesproken tijdstip;
  • je kan na 24 uur zelf je testresultaat online opvragen.

Vraag zelf je testresultaat op via www.mijngezondheid.belgie.be. Aanmelden kan via de knop rechts bovenaan op de pagina. Je hebt hiervoor je identiteitskaart of de itsme app nodig. Je vindt de resultaten via ‘rapporten en resultaten’ – klik verder naar COZO.

Bel niet naar de wachtdienst om je resultaat op te vragen!

Download hier het quarantaine - test - stappenplan953,5 Kb(pdf)