Coronatestcentrum in Oostende

In Oostende werd een coronatestcentrum ingericht in de Edith Cavellstraat, naast de OCMW-campus. Hier worden inwoners van Oostende en Bredene getest. Je kan je er niet zomaar aanmelden om getest te worden op corona. Alle testen gebeuren op afspraak.

 

 • Wil je je laten testen omdat je symptomen van Covid-19 hebt? Neem dan steeds contact op met je huisarts. Op feestdagen, tijdens het weekend en op weekdagen tussen 19.00 en 07.00 uur kan je contact opnemen met de huisartsen wachtdienst via T 059 70 97 98. Heb je nog geen huisarts in Oostende?
  Zoek hier een huisarts in je buurt
 • Wil  je je laten testen omdat je een hoogrisicocontact hebt gehad of omdat je terugkeert uit een rode zone of risicogebied in het buitenland? Je ontvangt dan via SMS een code waarmee je zelf een afspraak kan maken in het testcentrum van Oostende via www.mijngezondheid.be. De test wordt uitgevoerd op dag 7 na het contact of de terugkeer. Maak een afspraak in het testcentrum

Alle testen worden uitgevoerd door een arts van de huisartsenkring Oostende-Bredene of door een daarvoor opgeleide verpleegkundige. De teststalen worden onderzocht in het labo zodat het resultaat doorgaans binnen de 24 uur bij de doorverwijzende huisarts terechtkomt.

Het testcentrum heeft ook een triagefunctie. De aanwezige artsen kunnen een klinisch onderzoek doen en indien nodig patiënten ook naar het ziekenhuis doorverwijzen.

Enkel voor inwoners van Oostende, Bredene en verblijfstoeristen

Dag- en weekendtoeristen in Oostende/Bredene die klachten vertonen, moeten naar huis om te testen via eigen huisarts, dus niet via het coronatestcentrum in Oostende.

Verblijfstoeristen die in Oostende of Bredene verblijven (langer dan een dag of een weekend), worden in Oostende getest. Daarvoor moet contact opgenomen met een lokale huisarts.

Waar vind ik mijn testresultaat?

Vraag zelf je testresultaat op via www.mijngezondheid.belgie.be. Aanmelden kan via de knop rechts bovenaan op de pagina. Je hebt hiervoor je identiteitskaart of de itsme app nodig. Je vindt de resultaten via ‘rapporten en resultaten’ – klik verder naar COZO.

Bel niet naar de wachtdienst om je resultaat op te vragen!

Bij een positief resultaat:

 • wordt je huisarts door het labo verwittigd
 • neemt je huisarts zelf contact met je op (meestal binnen de 24 uur)

Belangrijk: Je moet na een positief testresultaat 7 dagen in isolatie blijven.

 • Je huisgenoten en/of andere personen met wie je nauw contact had, moeten in quarantaine gaan en zich laten testen na 7 dagen.
 • De dokter zal met jou een contact-tracing proces opstarten
 • Maak je gebruik van de Corona-app? Registreer dan het moment van besmetting. Je krijgt dan een unieke code. Koppel deze code aan je coronatest. Zo kan je je testresultaat ook raadplegen via de app.

Bij een negatief resultaat:

 • word je niet automatisch verwittigd
 • kan de huisarts je eventueel opbellen of je kan afspreken dat je zelf mag bellen op een afgesproken tijdstip
 • kan je na 24 uur zelf je testresultaat online opvragen
 • mag je uit isolatie als je geen klachten meer hebt