Coronatestcentrum in Oostende

Het coronatestcentrum in ontmoetingscentrum De Blomme is vanaf maandag 20 juli verhuisd naar de Edith Cavellstraat (tegenover nummer 38 - niet te verwarren met de OCMW-campus). Zo kan OC De Blomme op 4 augustus opnieuw zijn oude rol als ontmoetingscentrum opnemen.

Op 4 mei werd gestart met het afnemen van coronatesten in het tijdelijke triagecentrum in OC De Blomme. Alle testen worden uitgevoerd door een arts van de huisartsenkring Oostende-Bredene of door een daarvoor opgeleide verpleegkundige. AZ Damiaan onderzoekt telkens de teststalen zodat het resultaat doorgaans binnen de 24 uur bij de doorverwijzende huisarts terechtkomt.

Tot op vandaag werden er 1.697 testen afgenomen. Daarvan waren er 53 positief of 3,1%. De meeste positieve testen dateren van de eerste maand nadat er in het triagecentrum ook getest werd. De laatste twee weken werd geen enkele positieve test meer genoteerd.

Verhuis naar Edith Cavellstraat en procedure

Op maandag 20 juli 2020 verhuist het testcentrum naar een leegstaand gebouw van Stad Oostende in de Edith Cavellstraat (tegenover nummer 38 - niet te verwarren met de OCMW-campus). Net zoals op de vorige locatie kan je je niet zomaar aanmelden om getest te worden op het coronavirus.

De testen gaan enkel door na doorverwijzing van een (huis)dokter. Inwoners van Oostende en Bredene kunnen hier getest worden. Dag- en weekendtoeristen of toeristen die niet in Oostende of Bredene verblijven kunnen hier niet terecht voor een test. Verblijfstoeristen die in Oostende of Bredene verblijven wel.

Ook de triagefunctie blijft actief op de nieuwe locatie. De aanwezige artsen kunnen een klinisch onderzoek doen en indien nodig patiënten ook naar het ziekenhuis doorverwijzen.

Gepubliceerd op woensdag 15 juli 2020 4.04 u.