Corona

Corona

Het dragen van een mondmasker blijft enkel verplicht bij bepaalde zorgverleners en in bepaalde zorginstellingen

Het dragen van een mondmasker (liefst een FFP2-masker) blijft op drukke locaties aangeraden voor mensen die medisch kwetsbaar zijn. Wanneer er niet voldoende afstand kan worden gehouden, blijft het dragen van een mondmasker voor iedereen aangeraden. 

Vaccinatiecentrum gesloten

Het vaccinatiecentrum in Oostende is gesloten sinds 18 december 2022. Wil je nog een vaccinatie? Neem dan contact op met je huisarts of apotheker. Opgelet: niet alle apothekers zijn gekwalificeerd om een vaccin toe te dienen. Check hier bij welke apotheek je hiervoor terecht kan en vink de optie ‘covid-vaccinatie’ aan.

Heb je nog een andere vraag over vaccinatie of het vaccinatiecertificaat? Bel dan de Helpdesk Covid op het nummer 078 78 78 50, dit kan elke werkdag tussen 9.00 en 19.00 uur.

Wat met mijn 2e dosis?

Heb je in het kader van een basisvaccinatie (2 dosissen met een interval van 30 dagen) al een 1e dosis gekregen in het vaccinatiecentrum en moet je 2e dosis volgen na 1 januari 2023? Neem dan contact op met je huisarts of apotheker:

  • Je huisarts of apotheker heeft toegang tot vaccinnet en kan zien welke vaccins je al kreeg toegediend en wanneer.
  • Je kan met je huisarts of apotheker een afspraak maken om de 2e dosis van de basisvaccinatie toe te dienen. Hierbij zal rekening gehouden worden met het voorgeschreven interval van 3 weken tussen je 1e dosis en je 2e dosis.

Opgelet:

Niet elke apotheker is gekwalificeerd om COVID-19 vaccins toe te dienen. Hier vind je een overzicht van apotheken die hiervoor in aanmerking komen:

  • Onder ‘vind een apotheek’ kan je op basis van adres, postcode of woonplaats opzoeken welke apotheken in de buurt COVID-19 vaccins kunnen en mogen toedienen
  • Vink de optie 'Covid-vaccinatie' aan

A tot Z