Covid safe ticket

Om deel te nemen aan het slotfeest in Aceg Wellington Hipprodroom heb je vanaf 12 jaar een covid safe ticket nodig. Voor de activiteiten in de Ontmoetingscentra heb je geen covid safe ticket nodig. Daar wordt het horecaprotocol gevolgd. Een mondmasker is noodzakelijk wanneer je je verplaatst.

Om een covid safe ticket te verkrijgen, moet je voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

  • Je bent ten minste 2 weken voor het evenement volledig gevaccineerd.
  • Je kan een recente PCR-test of antigeentest voorleggen met een negatief resultaat *
  • Je kan aantonen dat je het voorbije halfjaar al eens besmet bent geweest.

Je kan het covid safe ticket op je smartphone downloaden met de officiële CovidSafe-BE app, of je kan hem downloaden en printen via Mijn Gezondheid of Mijn Burgerprofiel.

Wie geen toegang heeft tot internet of geen eigen printer heeft, kan hiervoor in aanloop naar de Oostendedag terecht in de bibliotheek of in een ontmoetingscentrum in de buurt. Neem hiervoor eerst telefonisch contact op met het ontmoetingscentrum.

Voor het eerste deel van de Oostendedag, volgen de Ontmoetingscentra de regels van de horeca. Daar moet je dus een mondmasker dragen als je je verplaatst, maar niet als je zit of iets drinkt / eet.

* De PCR-test is de dag van de test plus twee dagen geldig. De antigeentest is de dag van de test plus één dag geldig.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.