Kunstenaars laat van je horen! Ontwerp een beeldje voor Oostendse sporters!

Daar is september alweer! Kunstenaars kunnen nog tot en met 30 september een ontwerp indienen voor een gloednieuw beeldje om Oostendse sporters te bedanken.

Ben je een creatieve duizendpoot? Dan herinneren we je graag aan de wedstrijd om een beeldje te ontwerpen voor onze Oostendse sporters!

Oostende zit boordevol sporttalent. Stad Oostende zet Oostendse sporters die in de prijzen vallen op een BK, EK of WK of Oostendse deelnemers aan de Olympische Spelen dan ook graag in de bloemetjes! Daarom lanceert de Stad een wedstrijd om een uniek beeldje te ontwerpen dat alle Oostendse sportkampioenen mee naar huis krijgen. De winnende kunstenaar ontvangt, behalve de eer, een geldprijs van 1.500 euro. Nog tot 30 september kan je een voorstel indienen. 

Klik hier om deel te nemen

Het ontwerp moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het werk is maximaal 25 cm hoog, 15 cm breed en heeft een diepte van 10 cm.
  • Het werk mag abstract of figuratief zijn.
  • Het werk heeft geen holtes.
  • Het werk wordt uitgevoerd in gekleurde klei (roodbakkende, bruinbakkende of zwartbakkende), zonder glazuur.
  • Het werk staat op een kleine sokkel waarop achteraf een plaatje van 7 cm breed en 2,5 cm hoog kan worden bevestigd. Deze sokkel moet deel uitmaken van het ontwerp.

Bekijk het volledige reglement.

Veel succes!

Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 12.35 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.