Dag- en semiresidentiële opvang

Hoofdthemas

Dag- en nachtopvang en kortverblijf

Ben je een zorgbehoevende oudere? Valt de thuiszorg tijdelijk weg? Heeft je mantelzorger nood een moment van rust? Dan kan je terecht in een Kortverblijf (Meer info hier), of een  dag-(Meer info hier) of nachtopvang (Meer info hier).

Het verblijf in een kortverblijf is tot maximum 60 opeenvolgende dagen en maximum 90 dagen verspreid over een kalenderjaar gelimiteerd.

Assistentiewoningen en woonzorgcentra

Heb je bijkomende ondersteuning nodig zodat je zelfstandig kan blijven thuis wonen? Bekijk dan hier het aanbod.

Hebben jij en/of je mantelzorger hulp nodig in de zoektocht naar de juiste zorg en/of ondersteuning? De dienst Maatschappelijk Werk zorgt voor de nodige begeleiding. (Meer info hier)

Assistentiewoningen en woonzorgcentra

Assistentiewoningen zoals Het Staketsel (Meer info hier) en De Zeeparel (Meer info hier) zijn aangepaste, comfortabele woningen die onderhouds- en gebruiksvriendelijk zijn.

Deze woningen zijn bedoeld voor:

  • de licht zorgbehoevende oudere
  • de zwaar zorgafhankelijk oudere met een ondersteunende inwonende partner of intensieve mantelzorger.

Het is voor ouderen met een laag inkomen moeilijk om een geschikte woning te vinden. Stad Oostende steunt initiatieven die kwalitatieve en betaalbare woningen ter beschikking stelt aan deze ouderen. Voorbeelden zijn de twee nieuwbouwprojecten van Het Sociaal Verhuurkantoor op de Torhoutsesteenweg en de Kaaistraat.

In Oostende heb je verschillende woon- en zorgcentra (Meer info hier) 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.