Dag van de wetenschap 2021

Dag van de wetenschap 2021

Ben je geïnteresseerd in zeeonderzoek of wil je eens rondneuzen op een onderzoeksschip? Zak dan op 28 november - Dag van de Wetenschap - af naar het Marien Station Oostende van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).

Zee en gezondheid gaan hand in hand. Een gezonde oceaan is cruciaal voor onze planeet Aarde. Denk maar aan de opwarming en verzuring van de oceaan door klimaatverandering. Of aan storende geluiden onder water door menselijke activiteiten op zee. Ook heeft de zee een belangrijke invloed op onze eigen gezondheid. Wist je dat de zee een positieve invloed heeft op ons mentaal welzijn? Of dat de typische geur van de zee afkomstig is van algen en mogelijk een remedie vormt tegen heel wat kwaaltjes?

Volg op de Dag van de Wetenschap onze fit-o-meter en ondervind deze en veel meer wetenschappelijke weetjes aan den lijve. Op elk van de standen ontdek je een link tussen een lichaamsdeel, de oceaan en de (menselijke) gezondheid. En kinderen kunnen in een workshop met algen hun eigen ‘eetbare water’ maken. Voor het iets oudere publiek hebben we ook nog vier lezingen in de aanbieding. Kortom, voor ieder wat wils!

Praktisch

Waar: Marien Station Oostende (VLIZ), Slipwaykaai 2, 8400 Oostende

Wanneer: 28 november 2021 van 10.00 tot 17.00 uur 

Prijs: Gratis

Contact: info@vliz.be; +32(0)59 34 21 30

Meer info: Santé Zee www.vliz.be/nl/event/dag-van-de-wetenschap-2021

Gepubliceerd op donderdag 14 oktober 2021 14.27 u.