De fietsdokter

Kinderen en jongeren met een veilige fiets de weg opsturen is opportuun. De "Fietsdokter" biedt workshops aan met nuttige tips en tricks om je fiets in orde te stellen.

JOETZ West-Vlaanderen komt met een leuk en nieuw concept: “De Fietsdokter”.

Tijdens een workshop van ongeveer één lesuur worden alle verplichte onderdelen van de fiets overlopen. Er wordt ook voldoende belang gehecht aan het nut van deze fietsonderdelen: waarom is een goede bel belangrijk? Waarom zijn goede remmen noodzakelijk? … .

Elke fiets van iedere leerling wordt, in de mate van het mogelijke, op punt gezet. (zadel en stuur op de juiste hoogte versteld, …) Zo kunnen de leerlingen zich voortaan veilig in het verkeer begeven. 

JOETZ wil de kinderen ook enkele éénvoudige praktische zaken aanleren zoals een ketting opleggen, een band vervangen, … . 

Een beetje theorie afgewisseld met wat praktijk maakt deze sessie voor de kinderen nog boeiender!
Verder wordt er op een ludieke manier aandacht besteed aan de verkeersregels. Niet alleen een fiets in goede staat, maar ook de fietser die de verkeersregels kent en opvolgt is minstens even belangrijk.

Op deze manier hopen wij dat de kinderen zich bewust worden van een veilige fiets en het zich correct begeven in het verkeer. 
Deze sessie wordt vanzelfsprekend aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De moeilijkheidsgraad stijgt met de leeftijd van de kinderen.

De sessie “De Fietsdokter” is bedoeld voor kinderen van het lager onderwijs, maar kan uitgebreid worden voor leerlingen van het secundair onderwijs.  

KOSTPRIJS?

2,00 euro per leerling deelnamegeld, inclusief begeleiding, al het materiaal en onkostenvergoeding. 

 INFO EN INSCHRIJVEN?

Aarzel niet om Joetz te contacteren voor meer informatie 

Dit kan telefonisch op het nummer 056/ 274 700 of per mail joetz.west@joetz.be

Gepubliceerd op dinsdag 21 mei 2019 10.36 u.