Bananen zijn geliefd bij jong en oud, als zoet tussendoortje en gezonde energiebom. Alleen jammer dat deze rijke vrucht zo snel weggegooid wordt zodra ze haar goudgele kleur verliest. Carine ging kordaat aan de slag met deze uitdaging en liet zich daarbij deels inspireren door de achtergrond van haar Zuid-Afrikaanse schoonzoon. Deze chutney gaat verspilling tegen, en viert uitdrukkelijk de rijkdom en kracht van een cultureel diverse samenleving. De kracht van deze chutney schuilt in de schijnbare eenvoud, maar geeft al snel een gelaagd smaakpatroon vrij: zoet, subtiel zuur en pittig. De toets van gember geeft het gerecht extra scherpte. De zachte, en toch stevige textuur maakt het perfect smeerbaar.
Doorheen de dag is deze chutney een smaakmaker. Start je dag met een vleugje van deze zoete chutney op een geroosterd toastje. Of combineer deze als zachte smaakmaker bij kaas-en groenteschotels. Ook bij het dessert, in combinatie met vanille-ijs, chocolade, advocaat, verse munt … scoort deze chutney.