De Mantelschelp

Hoofdthemas

De Mantelschelp 

Vanuit Kom Op Tegen Kanker werden er subsidies vrijgemaakt om verschillende initiatieven op poten te zetten om mantelzorgers van over heel Vlaanderen te ondersteunen. IDROPS heeft de taak op zich genomen om in verschillende steden en gemeenten dit in goede banen te leiden. Over heel Vlaanderen werden er verschillende mantelzorghubs opgericht. Meer informatie hieronder vind je op de website: Homepage · iDrops (mantelzorghub.be)

In Oostende hebben IDROPS en de ontmoetingscentra van de stad de handen in elkaar geslagen. Zo is de mantelzorghub: de Mantelschelp ontstaan. De Mantelschelp bevat een kerngroep bestaande uit professionals en (ex)-mantelzorgers uit Oostende, het is hun taak om op geregelde tijdstippen mantelzorgcafés te organiseren. Deze mantelzorgcafés brengen mantelzorgers samen en zijn van informatieve, recreatieve of verbindende aard.

Meer informatie over de werking kan je bekomen bij het ontmoetingscentrum in je buurt of via het mailadres mantelzorg@oostende.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.