De Oostendse Haard trekt samen met Samenlevingsopbouw de wijken in

De Oostendse Haard wil haar buurten en wijken beter leren kennen en nog beter begrijpen. Daarom trekken ze met Samenlevingsopbouw hun wijken in voor een gebiedsanalyse. Voor elke wijk wordt via een steekproef een groep van huurders samengesteld om hun mening te geven over de buurt.

Opbouwwerkers Sarah en Samir van Samenlevingsopbouw gaan de vragenlijst persoonlijk overhandigen aan de huurders. De vragenlijst bevat vragen over de woning en de wijk, over de organisaties en diensten in de wijk, over onderwijs, vrije tijd en mobiliteit. Alle gegevens worden anoniem en met de grootste zorg verwerkt.

Het is de bedoeling dat we door de antwoorden de wijk beter leren kennen en nog beter begrijpen. Op die manier kunnen we als Oostendse Haard onze werking daarop indien nodig nog beter op afstemmen en bijsturen waar nodig.

Wij van WAP, gingen alvast eens op gesprek:

Hoe gaan Sarah en Samir te werk?

Uit alle onze huurders op de wijk wordt via een steekproef een groep samengesteld die de vragenlijst krijgen. Sarah of Samir bellen aan en geven een woordje uitleg bij de vragenlijst. Alles gebeurt coronaproof. Ze maken ook even tijd voor een babbeltje of stoepgesprek. Ze laten de vragenlijst bij de huurder achter, zodat deze de vragen rustig kan beantwoorden. Enkele dagen later, op een afgesproken tijdstip, komen Sarah of Samir de vragenlijst terug ophalen. Ben je niet thuis? Dan komen ze later nog eens terug. De resultaten maken we bekend zodra de gebiedsanalyse volledig afgerond is.

Wanneer en waar komen Sarah en Samir langs?

Huurders in het Centrum, de Vuurtorenwijk en het Westerkwartier hebben de vragenlijst over hun wijk al kunnen invullen. In april en mei 2021 is Bredene aan de beurt. Dan volgen nog Stene, de Nieuwe Stad en de Vogelwijk.

We proberen een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de wijk. Dit kan alleen met jullie medewerking! Alle gegevens en de resultaten worden anoniem en met de grootste zorg verwerkt.

Meer info bij:

Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw
T 059 80 68 74
www.samenlevingsopbouwwvl.be
Gulden Sporenlaan 2 bus 00.01 | 8400 Oostende

Gepubliceerd op woensdag 31 maart 2021 15.01 u.