De Winnaar van de Prijs Cultuurraad Oostende 2018 is bekend!

Elk jaar reikt de Cultuurraad de Prijs Cultuurraad Oostende uit. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of vereniging die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in Oostende.

Vorig jaar ging deze prijs naar het echtpaar Antoon Catteeuw en Mieke Barbier, respectievelijk sinds jaar en dag Algemeen Coördinator en penningmeester van de Cultuurraad Oostende. Hun voorgangers waren onder andere Roland Desnerck (1988), mevrouw Aimée Thonon (1995), Filmclub 62 (1997) en Xavier Tricot (2013).

Vanavond werd tijdens de Algemene Vergadering van de Cultuurraad in CC De Grote Post met een overtuigende meerderheid dokter Gerard Daniëls verkozen, hij werd genomineerd door Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate en Pasar vzw Oostende en is hiermee de 29ste laureaat die de prijs in ontvangst mag nemen.

Dokter Daniëls wordt geprezen voor zijn niet aflatende inzet voor de Oostendse Cultuurwereld, onder andere door het redden van diverse beeldhouwwerken en monumenten; het stichten van de Mariakerkse Cultuurkring Obekin en het zinvol bijeenbrengen, organiseren en begeesteren van de jeugd in de onvergetelijke Non Stop-club. Hij heeft destijds ook naam gemaakt als begeleidend sportarts op diverse Olympische Spelen en internationale Europese en wereldkampioenschappen, én als bond- en sportarts bij de Koninklijke Belgische Wielerbond, KVO en Sunair Basketbalclub. Daarbovenop is dokter Daniëls de man die zich belangeloos inzet voor de daklozen in Oostende, hiervoor mocht hij onlangs de Sociaal Culturele Vuurpijl ontvangen van de Oostendse Perskring.
De andere genomineerden waren: Cas Contemporary Art Space, CC De Grote Post, Christophe Nobels, Dominique Lubaki, Doris Klausing, Erwin Mahieu, Flory Witdoeckt, Glenn Vermoortel, Hubert Rubbens, Katia Van Cauwenberghe, Mia Nollet, het Orlandusensemble, Stefan Tanghe, ’t Leeshuus en VZW Artistiek.

Op maandag 11 februari wordt dokter Gerard Daniëls uitgebreid in de bloemetjes gezet tijdens de Uitreiking Prijs Cultuurraad 2018 in CC De Grote Post!

Meer info

Gepubliceerd op woensdag 19 december 2018 9.57 u.