De Bacchanten

De toneelvereniging ”De Bacchanten” werd opgericht in 1968 als een onderdeel van de “Vlaamse Klub Kust”, een succesvol socio-cultureel orgaan en één van de stichtende leden van de Culturele Raad Oostende. Toen de stichter en voorzitter, Bert Verhaegen, in 1990 Oostende verliet, werd de V.K.K. opgeheven. Voor “De Bacchanten” drong zich een nieuwe aanpak op en de leden besloten tot een onafhankelijk bestaan van de toneelgroep.

“De Bacchanten“ zijn aangesloten bij Opendoek Amateurtheater Vlaanderen.
Al 46 jaar streven “De Bacchanten” naar amateurtheater op hoog niveau. Ze maken zorgvuldig werk van de productiekeuze en trekken bekwame regisseurs aan om aldus de spelcapaciteiten van hun spelers te verbeteren. Ondertussen hebben ze al een indrukwekkend palmares van een honderdtal gespeelde toneelstukken. Ze brengen zowel klassiekers als hedendaagse auteurs voor het voetlicht en variëren hun jaarprogramma met een afwisselend komedies, een drama’s, dikwijls gekende werken van auteurs met wereldfaam.
“De Bacchanten” brengen elk jaar twee zorgvuldig gekozen en goed voorbereide toneelstukken die ze vier keer opvoeren in cultureel centrul De Grote Post.

Een toneelgroep heeft behalve spelers ook nood aan technici voor de opbouw van het decor, de aankleding van de scène, belichting en geluid, mensen voor het onthaal en de vestiaire. Wie iets voelt voor het theater en tot onze groep wil toetreden, kan altijd zijn kandidatuur stellen.

Lidmaatschapsbijdrage: geen.

Sociale media

Contact

Bernard Vanhaelewyn

Tel./GSM
059/704446 of 0447496043
bernardvanhaelewyn@gmail.com

Deze vereniging is op zoek naar vrijwilligers

- spelers : dames en heren van alle leeftijden

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.