Ontmoetingscentrum De Boeie

Hoofdthemas

Recreatief/Ontspanning

Bingo

Maandelijks wordt op woensdag een bingonamiddag georganiseerd. Je moet hiervoor niet inschrijven. De namiddag start om 14.30 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur.

In de zomermaanden gaat de bingonamiddag niet door. Iedereen is welkom!

 

Breien

Op maandagmiddag is de breiclub actief. De hobbyclubverantwoordelijke staat u graag bij met raad en d(r)aad. De hobbyclub gaat van start om 14 uur. Het einde is telkens voorzien omstreeks 16.30 uur. Je moet zelf je restjes wol en breinaalden meebrengen.

Op geregelde tijdstippen krijgen kunstenaars en hobbyisten de gelegenheid om hun werken te exposeren in de ontmoetingscentra van het Sociaal Huis Oostende.

 

Expo

Het ontmoetingscentrum biedt geïnteresseerden een gratis locatie, een gratis receptie, een persmededeling naar de verschillende kranten, affiches en uitnodigingen en een informatiemap. Bij verkoop van de werken moet er ook geen commissie betaald worden.

 

Fotoatelier

Het Fotoatelieetje is een eerste stap naar fotografie. Zowel de nieuwe fotograaf als de min of meer ervaren analoge fotograaf is welkom. Er wordt geëxperimenteerd en men leert snel zijn nieuw toestel kennen en gebruiken.

De hobbyclub gaat tweewekelijks door op woensdagmiddag.Kom gerust eens langs!

 

Franse scrabble

Elke maandag- en vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur gaat de Franse scrabble door. Iedereen is welkom!

 

Kaartersclub De Boeie

Kaartersclub De Boeie is elke dinsdagnamiddag actief. Iedereen is welkom om mee te komen manillen.

Het inschrijven start om 13.30 uur tot 14.15 uur in de cafetaria. Daarna kan iedereen rustig zijn/haar partijen spelen.

 

Koersbal

Tweewekelijks gaat de hobbyclub op woensdag door. Tussen 14.00 uur en 16.30 uur is iedereen welkom.

 

Kunstatelier

Hou je van schilderen? Aquarel, acryl, olieverf, ... of van tekenen? Wil je graag met andere mensen je kunsten delen? Dan ben je welkom. Met of zonder ervaring, iedereen kan deelnemen aan het Kunstatelier.

Elke donderdag gaat de hobbyclub van 15.00 uur tot 17.00 uur door. Voor meer informatie staat de lesgeefster je graag te woord.

 

Nederlandse scrabble

Elke donderdagnamiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur gaat de Nederlandse scrabble door. Iedereen is welkom!

 

Petanqueclub De Boeie

Van april tot en met oktober wordt er drie maal per week petanque beoefend. 
Elke maandag, woensdag en vrijdag is iedereen welkom tussen 14.00 uur en 16.30 uur.

 

Rami bridge

Wekelijks op dinsdagnamiddag kan je rami bridge spelen. Van 14.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom. Het seizoen gaat van start in september.

 

't Vlijtig Naaldje

Wekelijks op vrijdagnamiddag komt de hobbyclub bijeen. De ene week is er vrij handwerk, de andere week is er patchwork.

Vanaf 13.30 uur ben je welkom. Het einde is voorzien omstreeks 16.30 uur.

 

Uitstappen

Vanuit de ontmoetingscentra organiseren we meerdere uitstappen per jaar. Deze hebben als doel de sociale en culturele cohesie te bevorderen, ontmoeten en kennis opdoen zijn hier de speerpunten. Betalende uitstappen worden steeds aan een democratische prijs aangeboden om zo een breed en gevarieerd publiek de kans te bieden deel te nemen aan soms unieke uistappen. Geplande uitstappen kunnen steeds teruggevonden worden op de ‘activiteitenkalender’.

 


Hygiënische zorgen

Douche

Ter ondersteuning van de zelfzorg biedt het lokaal dienstencentrum een douche aan. Zorgbehoevende senioren hebben de mogelijkheid om van deze dienstverlening samen met hun zelfstandig verpleegkundige te genieten. Voor meer info kunt u terecht in het secretariaat van het lokaal dienstencentrum.

Tussen 9.30 en 16.30 uur kan u voor één euro van ons stortbad gebruikmaken. Handdoeken en toiletgerief dienen zelf te worden voorzien.

 

Manicure, pedicure en schoonheidszorgen

In het ontmoetingscentrum kan u zich elke week laten verzorgen door manicure, pedicure of een schoonheidsspecialiste.

Voor zowel de manicure, pedicure als schoonheidszorgen dient er vooraf een afspraak gemaakt te worden op het nummer 059/43.50.10