Komende expo's

Komende expo's

Hoofdthemas

?
?
dagen
?
?
uren
?
?
minuten
?
?
seconden

Er is maar één kunstenaar.

Noem kunstenaar Joseph Willaert (1936 – 2014) gerust enig in zijn soort. Of noem hem eigenzinnig, niet in één vakje te duwen, een beetje rebels. Hij relativeert de codes van de kunstwereld en knipoogt naar de toeschouwer, altijd met veel humor en een tikkel ironie. Joseph Willaert luistert naar vele namen: voorloper, baanbreker, man die koeken bakken kan.

Zijn werken lezen als gekleurde verhalen. Ze zijn tegelijkertijd eenvoudig maar vol betekenis. Je kan er binnenstappen via verschillende deuren: die van het beeldverhaal, van de taal, de poëzie en de humor. Die vele deuren vind je in de Venetiaanse Gaanderijen. Wie erdoor stapt, duikt halsoverkop het universum van Joseph Willaert binnen.

Wandel zijn dorpsplein op, kuier langs het terras van café De Welkom, gluur de keuken van de kunstenaar binnen waar de (beschilderde) theeketel net niet staat te fluiten. De deur van de gastenkamer brengt je bij andere kunstenaars en dichters, zoals Marcel van Maele, René Heyvaert, Roger Raveel en Marcel Broodthaers, allen tijdgenoten van Willaert.

Ontdek de wonderlijke wereld van kunstenaar Joseph Willaert tijdens deze unieke tentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen. 

Van 1 juli tot 5 november 2023 in de Venetiaanse Gaanderijen

Tickets en info vind je hier vanaf 12 juni 2023.