Delegatie van Sint-Jozef Oostende trekt naar zusterstad Banjul

Op zaterdag 10 februari 2024 trekken zes studenten en drie leerkrachten van Sint-Jozef Oostende naar zusterstad Banjul, de hoofdstad van Gambia. Via dergelijke uitwisselingsprogramma's stimuleren scholen in Oostende en Banjul de interculturele dialoog en ontmoeting.

Op zaterdag 10 februari 2024 vertrekken studenten van de derde graad van Sint-Jozef Oostende op inleefreis naar Banjul. Deze reis kadert in het teken van de internationale samenwerking met onze zusterstad. Zes leerlingen onder begeleiding van drie leerkrachten gaan er onder andere op bezoek bij de partnerschool St-Josephs Senior Secondary School waarmee de school al veel jaren samenwerkt. 

De Stad ondersteunt lokale actoren die zich inzetten op vlak van internationale samenwerking en wereldburgerschap. In dit kader stimuleren de scholen in Oostende en Banjul de interculturele dialoog en ontmoeting via uitwisselingsprogramma's. Deze programma's vormen een belangrijk onderdeel van de stedenband. Hierdoor kunnen jongeren en hun begeleiders kennismaken met de zusterstad in Gambia. De Stad ondersteunt deze inleefreis met een subsidie van 3.000 euro.

Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024 12.23 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.