Dementievriendelijk Oostende: doelstellingen

Hoofdthemas

Oostende is een warme en sociale stad waar we proberen om iedereen te betrekken. We zijn allemaal Oostendenaar, ook wie leeft met dementie. Zeker in een stad als Oostende, waar mensen graag komen wonen na hun pensioen, verdient deze aandoening extra aandacht. Daarom wil Oostende zich inzetten als dementievriendelijke stad. 

Mensen met dementie ervaren drempels in hun sociale contacten en kunnen hierdoor makkelijk geïsoleerd geraken. Gelukkig kunnen velen rekenen op mantelzorgers en bestaan er allerlei vormen van ondersteuning. Ook Stad Oostende ziet het als haar taak om mensen met dementie en hun omgeving mee te ondersteunen. Dit door hen wegwijs te maken in de hulpverleningsinstanties en door alle nuttige informatie over dementie te bundelen.

Een van de belangrijkste doelstellingen van het project ‘Dementievriendelijk Oostende’ is om zoveel mogelijk mensen te informeren over hoe je het best omgaat met mensen met dementie. Daarbij is begrip een sleutelwoord. Want een vriendelijk woord of hulp bieden aan iemand die verward overkomt of het even niet meer weet, maakt een wereld van verschil, zowel voor die persoon als voor jezelf.

Het project ‘Dementievriendelijke Oostende’ herken je aan de rode zakdoek met de knoop. Dit verwijst naar de knoop die men (vroeger) in een zakdoek legde om iets niet te vergeten. Als je het label ziet, betekent dit dat de organisatie of persoon op de hoogte is van hoe je het best omgaat met mensen met dementie.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.