Denk- & inspiratiedag over dak- & thuisloosheid

Op woensdag 10 november organiseert CAW Noord West-Vlaanderen in samenwerking met een rits partners onder de naam A WaYve Home een regionale denk- en inspiratiedag over het thema dak- & thuisloosheid.

Ook in Oostende blijft het aantal jongvolwassenen zonder dak boven het hoofd immers nog altijd stijgen.

Surfend van de sofa naar de stoep. Als jongvolwassene. Daar wil A WaYve Home een eind aan maken. Samen dak- en thuisloosheid bij Jongvolwassenen (16-25 jaar) in Oostende en Bredene voorkomen, verminderen en beëindigen: de juiste golf te pakken krijgen.

Want ook hier zijn veel jongeren die geen eigen stabiele, koesterende warme plek hebben van waaruit het leven te leiden. Met weinig kansen op een degelijke huisvesting, opleiding, werk, een goeie gezondheid, veiligheid… Net op het moment waarop dat het meest nodig is. Samen kunnen we die stevige “fong” wel helpen leggen. Een fundament waarop je een écht wel-varende stad en gemeente bouwt. Op de goeie golf richting (t)huis. Bij mij, jij en wij. Ons. In Oostende en Bredene.

Wil jij graag mee aan de wieg staan van een nieuwe flow die dak- en thuisloosheid bij jongvolwassenen in Oostende en Bredene grondig aanpakt? Noteer woensdag 10 november met stip in je agenda, want dan steekt A WaYve Home Oostende/Bredene van wal.

Ben je een doener, denker, ondernemer, veldwerker, beleidsverantwoordelijke of netwerker? Iédereen met goesting is welkom!

Sluit aan. Laat je inspireren. Laat je horen. Op het einde van de dag zetten we de eerste concrete stappen van A WaYve Home Oostende/Bredene.

A WaYve Home Oostende/Bredene is een initiatief van enkele enthousiastelingen uit de Jeugddienst Bredene, PET Noord-West-Vlaanderen, Agentschap Opgroeien, OCMW Bredene, Stad Oostende en CAW Noord-West-Vlaanderen.

Heb je nood aan meer informatie, neem dan contact op met awayvehomeoostendebredene@gmail.com

In schrijven kan hier

Gepubliceerd op woensdag 6 oktober 2021 9.59 u.