Derde editie DS Podcastfestival in Oostende op vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2024

Noteer alvast de data: de derde editie van het grootste podcastfestival van het land vindt dit jaar plaats op 8 en 9 november. In Oostende vanzelfsprekend. NIEUW: voor het eerst kunnen podcastluisteraars een wishlist insturen!

Podcastfestival ook dit jaar koers naar Oostende. Het felgesmaakt ‘feest voor het oor’ van De Standaard en Toerisme Oostende meert er aan op vrijdag 8 en zaterdag 9 november.

De voorbije twee jaar trok het festival (inter)nationale podcastmakers aan als George the Poet (Have You Heard George’s Podcast), AudioCollectief SCHIK (De erfenis), Brian Reed (S- Town), Laura Scheerlinck & Silke Vandenbroeck (de volksjury), Jon Ronson (Things Fell Apart), Bart Van Nuffelen & Lucas Derycke (De kunst van het verdwijnen), Clare Toeniskoetter (The Daily), Alex Agnew & Andries Beckers (Welcome to the AA), Annegriet Wietsma (De Deventer Mediazaak) en Ender Scholtens (Gossip Guy).

Daarnaast was er eveneens plaats voor toppers als Lacroix. Ik was gangsterGeschiedenis voor herbeginners, Batavia, Nerdland Podcast, The Legend of Zillion, De stemmen van assisen en Hey Paul. En met podcastmakers van de BBC, The Telegraph, NRC, DS Vandaag, The Washington Post en The New York Times dook het festival ook uitgebreid in de actualiteit.

De derde editie van DS Podcastfestival pakt in november andermaal uit met live-opnames, masterclasses, panelgesprekken, workshops en luistersessies van de spraakmakendste podcasts uit binnen- en buitenland. Maar omdat het veld intussen zo groot en breed is – wereldwijd zijn er bijna vijf miljoen podcasts over de uiteenlopendste onderwerpen – kunnen fervente luisteraars dit jaar via podcastfestival.standaard.be voor het eerst ook laten weten welke podcasts en audiomakers zij er absoluut bij willen.

Ook de Oorkondes, de Vlaamse podcastprijzen, keren in november terug naar Oostende – op vrijdag 8 november, om precies te zijn. Vorig jaar gingen de Oorkondes naar De kunst van het verdwijnen (Story), Na de storm (Nieuws), Welcome to the AA (Talk), Viva Lanoye (Cultuur), Voltooid leven (Inzicht), MIDMID (Publieksprijs) en AudioCollectief SCHIK (Carrièreprijs). De genomineerden van dit jaar worden, net als de namen van de juryleden, bekendgemaakt in oktober.

Gepubliceerd op vrijdag 26 april 2024 11.31 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.