Ontmoetingscentrum De Schelpe (LDC)

Hoofdthemas

Recreatief/Ontspanning

Biljart

OC De Schelpe heeft een biljartlokaal met 3 biljarttafels. Op maandag, woensdag en vrijdag is er telkens in de namiddag biljartclub. De biljartclub zorgt voor verschillende competities in verscheidene disciplines. Voor meer info omtrent deze club kan je altijd terecht in het secretariaat van het centrum. Op andere momenten is iedereen welkom om een partijtje biljart te komen spelen. Prijs is 0,5 euro per 20 minuten.

Bingo

Bingo wordt gespeeld iedere eerste donderdag van de maand. Telkens van 14.00 tot 16.30 uur.

Bridge

Bridge wordt gespeeld op maandag en vrijdag, telkens van 14.00 tot 16.30 uur.

Cijfers en letters

Het gekende TV format Cijfers en letters gaat door op elke eerste en derde maandag van de maand.

Colora

Voor alle aquarel- en waterverfliefhebbers. (Let op! Dit is geen vormingsactiviteit. Er is dus geen lesgever). Iedere woensdag van 14.00 tot 16.30 uur.

Decoratieclub

Indien je graag decoreert en versiert kan je samen met onze decoratie vrijwilligers instaan voor het versieren van ons centrum voor onze themadagen. (bv. Kerstfeest, Halloween, Pasen,…).

Franse scrabble

Iedere dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur wordt Franse scrabble gespeeld.

Kaartersclub

Indien je graag een kaartje legt en dit in gezellig samenzijn met andere kaartliefhebbers dan is onze kaartclub misschien iets voor jou. Iedere maandag tussen 14.00 en 16.30 uur komt de kaartersclub samen.

Nederlandse scrabble

De Nederlandse scrabble vindt plaats elke eerste en derde vrijdag van de maand.

Penseeltje

Deze hobbyclub verzamelt mensen met een interesse voor de tekenkunst. Elke vorm van tekenen en schilderen kan hier beoefend worden. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier aan de slag. Er kan gezamenlijk gewerkt worden aan een stilleven maar men is ook vrij te tekenen wat men wil. Het lidgeld bedraagt 1 euro per namiddag. Elke donderdag vanaf 14.00 uur.

Petanque

Vanaf april (indien het weer het toelaat) tot en met september kan je in De Schelpe terecht om petanque te spelen. Iedere middag zorgt onze petanqueclub voor verschillende competities, telkens van 14.00 tot 17.00 uur. 's Morgens is er mogelijkheid om vrij petanque te spelen.

Quizclub

De quiz club komt 1 maal per maand samen. Iedere vierde vrijdag van de maand tussen 14.00 en 16.30 uur kan men zich uitleven op het betere denkwerk. 

Rummikub

In De Schelpe spelen we 2 soorten rummikub:

  • Rummikub letters: elke 2de en 4de maandag van de maand.
  • Rummikub cijfers: elke 2de en 4de vrijdag van de maand.

Schaken

Jong en oud zijn welkom in onze schaakclub! Iedereen kan de kneepjes van het schaakspel bij ons leren. Wie zin heeft kan ook meedoen aan het zomer- en wintertornooi.
Wanneer? Elke vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur

't Ateliertje

't Ateliertje is een gezellige hobbyclub waar iedere bezige bij zijn draai kan vinden. Onder een leuke sfeer kan je naaien, knutselen, breien en nog veel meer.
Wanneer?  Elke woensdag om 14.00 uur.

Tafeltennis

In het winterseizoen kan je in De Schelpe tafeltennissen. Iedere woensdag van oktober tot april, telkens van 14.00 tot 16.30 uur.

Uitstappen

Vanuit de ontmoetingscentra organiseren we meerdere uitstappen per jaar. Deze hebben als doel de sociale en culturele cohesie te bevorderen, ontmoeten en kennis op doen zijn hier de speerpunten. Betalende uitstappen worden steeds aan een democratische prijs aangeboden om zo een breed en gevarieerd publiek de kans te bieden deel te nemen aan soms unieke uistappen. Geplande uitstappen kunnen steeds teruggevonden worden op de ‘activiteitenkalender’.

Wandel- en fietsclub

Wandelen: Elke eerste en derde dinsdag gedurende het ganse jaar.
Fietsen: Elke tweede en vierde dinsdag van mei t.e.m. september.

  • Jaarlijks inschrijvingsgeld : 15 euro (verzekering inbegrepen)
  • Deze verzekering is geldig tijdens de uitstap, van bij het vertrek tot aan de aankomst in ‘De Schelpe’.
  • Alle uitstappen starten om 13.30 uur aan De Schelpe en eindigen ook in De Schelpe.

Yahtzee Club

Yahtzee is een leuk gezelschapspel voor jong en oud. Je kan iedere dinsdag meespelen in de cafetaria tussen 14.00 en 16.30 uur. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur, inleg is 0.50 cent.


Vormingen

Country Line Dance

Lesgeefster is Georgine Claeys of country naam 'Ma Dalton', die reeds jarenlange ervaring met country-line en koppeldansen heeft. De dansen worden in traag tempo aangeleerd en herhaald tot iedereen de volledige dans onder de knie heeft
Iedere maandag van 15.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus worden de gekende passen herhaald. Lidgeld is 5 euro (+ 5 euro verzekering).

Dansen

Elke dinsdagmiddag, van 15.00 tot 17.30 uur. Iedereen is welkom, alleenstaanden en koppels. Prijs is 35,00 euro voor 42 beurten.

Kantklossen

Iedere maandag, telkens van 14.00 tot 16.30 uur.

Krea

Het voorwerp dat men maakt staat een maand voordien in de vitrinekast aan de ingang van de cafetaria. Praktische gegevens staan op de bijhangende fotokopie!
Elke eerste woensdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Deelnameprijs: 2,50 euro. 

Patchwork

Patchwork is een handtechniek waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid. De lapjes stof kunnen in verschillende kleuren, patronen en vormen gebruikt worden,waardoor er ontelbare mogelijkheden zijn om tot een origineel eindproduct te komen. Dit alles gebeurt onder deskundige leiding en in een leuke en aangename sfeer. Elke tweede en vierde dinsdag van de maand.

Taallessen: vakantie-Frans

De cursus vakantie-Frans wordt iedere woensdag gegeven onder deskundige leiding van Fabienne Schaubrouck. Deze vrouw heeft reeds jarenlang ervaring in het onderwijs waar zij les Frans gaf. De cursus start begin september en stopt in maart.
Lage instap, iedereen kan deelnemen. Inschrijven voor de volgende cursus kan in het secretariaat van De Schelpe.

Tai Chi

Maak kennis met de Chinese bewegingsleer. Het is een kunst met een lange geschiedenis, die op een zachte manier het lichaam, de energiestroom en de geest traint.
Wanneer: elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Deelnameprijs: 1,50 euro per les (eerste proefles is gratis)

Yogalates

Door Yogalates wordt elk lichaamsdeel weer soepel en lenig gemaakt. Het activeren van de energiestroom in het lichaam en lichaamsbewustzijn activeren.  Het versterkt de gewrichten. Het is een kruising tussen Yoga en Pilates. Elke sessie wordt afgesloten door een moment van meditatie. Prijs per les bedraagt 6 euro.

Zen-Mandala

Deze club heeft als doel tot rust te komen en je zorgen te vergeten. De bedoeling is om bepaalde figuren in te kleuren met aangepaste muziek aan de tafel. Iedereen is van harte welkom en tekenervaring is niet nodig. Enkel kleurpotloden dien je mee te brengen. Prijs per sessie is 1 euro . Elke vrijdag en elke dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur.


Hygiënische zorgen

Douche

Ter ondersteuning van de zelfzorg biedt het lokaal dienstencentrum een douche aan. Zorgbehoevende senioren hebben de mogelijkheid om van deze dienstverlening samen met hun zelfstandig verpleegkundige te genieten. Voor meer info kunt u terecht in het secretariaat van het lokaal dienstencentrum.

Deze douche kan door iedereen gebruikt (ook voor bezoekers zonder begeleiding). Tussen 9.30 en 12.00 uur en van 14.00 tot 16.15 uur kun je voor één euro van onze douche gebruik maken.

Manicure en schoonheidszorgen

In het ontmoetingscentrum kun je elke week je gezicht en je handen laten verzorgen. Voor zowel de manicure als voor schoonheidszorgen dient er vooraf een afspraak gemaakt te worden.

Pedicure

In De Schelpe kan je elke vrijdag je voeten laten verzorgen door de pedicure. Hiervoor moet er vooraf een afspraak gemaakt worden.

Wat?
-   Pijnloze behandeling van eelt en likdoorns
-   Nagelaandoeningen
-   Preventieve adviezen
-   Ook suikerzieken (gelieve dit aan de pedicures te melden)