Dienst catering krijgt opnieuw kwaliteitslabel opgespeld

De dienst catering van de stad produceert elke dag opnieuw 1.350 kwalitatieve, gezonde maaltijden op maat van de vele verschillende klanten. Hygiëne en voedselveiligheid staan hierbij voorop. Voor de derde keer op rij krijgen ze een kwaliteitslabel opgespeld.

In de centrale keuken worden maaltijden gemaakt voor de ontmoetingscentra, het Henri Serruys, maaltijden aan huis, het personeelsrestaurant, de woonzorgcentra, de dagcentra en nog diverse andere cateringopdrachten.

Hygiëne en voedselveiligheid

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) hanteert een strenge wetgeving rond allergenen, voedselveiligheid, hygiëne, … Zo moet elke handelaar in voeding een autocontrolesysteem hebben omtrent hygiëne, kwaliteit van producten, voedselveiligheid en traceerbaarheid. Wie het Smiley-label van FAVV behaalt, toont aan dat het autocontrolesysteem gevalideerd en gecertificeerd is. De centrale keuken en het aanpalende woonzorgcentrum De Boarebreker kregen voor de derde keer op rij het kwaliteitslabel. De firma Foodcheck, een keuringsinstelling erkend door het FAVV, voerde dit jaar voor de eerste keer ook een controle uit in alle negen ontmoetingscentra en in woonzorgcentrum A. Lacourt. Met een zeer positief resultaat, waardoor zowel alle ontmoetingscentra én het woonzorgcentrum nu ook het Smiley-label opgespeld kregen.

Een smiley voor álle ontmoetingscentra

Elk dag vormen de maaltijden een sociaal verbindingsmoment in de negen ontmoetingscentra. Mensen voor wie zelfstandig koken niet meer goed lukt of mensen die wat gezelschap zoeken bij het eten, kunnen er tijdens de week terecht voor een maaltijd. De medewerkers waken hierbij steeds opnieuw over hygiëne en kwaliteit.

Leuke extra's voor de woonzorgcentra

In de woonzorgcentra worden de bewoners bovendien extra in de watten gelegd. Voor het team catering zijn de bewoners hotelgasten. Naast een degelijk middagmaal gaat er ook aandacht naar een gezond en evenwichtig ontbijt en avondeten. Elke maand worden de bewoners getrakteerd op een speciaal avondbordje op maat. En wekelijks wordt er een ‘smoefel’ voorzien uit het verlanglijstje van de bewoners zelf.

Gepubliceerd op dinsdag 10 mei 2022 14.22 u.