Dienst Catering krijgt smiley voor aandacht voor voedselveiligheid

Nadat de dienst Catering van Stad Oostende eerder dit jaar de Gault&Millau Waste Management Award kreeg, valt de dienst opnieuw in de prijzen. Deze keer kreeg het team het Smiley-label voor voedselveiligheid.

De dienst Catering van Stad Oostende biedt dagelijks kwalitatieve, gezonde en gediversifieerde maaltijden op maat aan voor ongeveer 1.500 klanten bij de ontmoetingscentra, de woonzorgcentra, kinderdagverblijven, maaltijden aan huis en het personeelsrestaurant van Stad Oostende. 60 enthousiaste medewerkers zorgen er dagelijks voor dat dit op een hygiƫnische en voedselveilige manier gebeurt.

Nadat de dienst Catering van Stad Oostende eerder dit jaar de Gault&Millau Waste Management Award kreeg, valt de dienst nu opnieuw in de prijzen. Deze keer kreeg het team het Smiley-label na een audit van firma Foodcheck, een keuringsinstelling die erkend is door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

De grootste voorwaarde om dit label te kunnen behalen, is dat er een autocontrolesysteem voor voedselhygiĆ«ne aanwezig is. De Smiley is het resultaat van enkele jaren hard werken waarbij elke medewerker zijn steentje bijdraagt. Het is ook een teken van vertrouwen voor de consument dat de voedselveiligheid optimaal is. 

Gepubliceerd op maandag 13 november 2023 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.