Brandweer Oostende - Zone 1

Voor dringende oproepen en hulpverlening: T 112

Behalve voor het blussen van branden kunt u bij de Brandweer ook terecht in geval van ontploffingen, problemen met gevaarlijke stoffen, bijen- en wespennesten, voor pompwerk, hulp aan verstikten, geknelde personen en drenkelingen en voor het bevrijden van personen uit liften. Een andere niet onbelangrijke taak is het vervoer van zieken en gewonden per ambulance. Wie door de dienst 100 naar het ziekenhuis wordt vervoerd, moet hiervoor wel een bijdrage betalen.

De Brandweer geeft ook adviezen over brandveiligheid. Sommige brandpreventieopdrachten, zoals de controle van de plannen van een bouwaanvraag voor appartementsgebouwen, industriƫle gebouwen, inspecties van gebouwen, ... worden gefactureerd.

Bezoek hier de website van de Brandweer (Zone 1).

Contactinformatie

Velodroomstraat 13
8400 Oostende
tel.059 43 29 02 (administratie) of 112 (dringende hulpverlening) administratie.oostende@zone1.be


Voor het onschadelijk maken van bijennesten of -zwermen neemt u contact op met een imker of een imkervereniging. U krijgt de adressen bij de Brandweer.

De Brandweer zelf maakt wespen-en bijennesten of -zwermen die gevaar kunnen opleveren, onschadelijk. U betaalt 79,86 euro (inclusief btw) als bijdrage in de kosten. Je kan een interventie aanvragen via de website van de Brandweer

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.