Dirk Michiels

Dirk Michiels is beeldhouwer, autodidact en deed hogere technische studies bouwkunde. Hij is de zoon van beeldhouwer Gust Michiels . Zijn sculpturen zijn in marmer, glas, hout, koper en brons. In zijn werk staat de gestileerde vrouwenfiguur centraal. Het beeld van de vrouw met haar vele gedaanteverwisselingen speelt een grote rol in zijn werk. Centraal staan gelaat en hoed .

Hij bezit een eigen sfeer en ontwikkelt een eigen vormentaal om daarnaast op een persoonlijke manier met de materialen om te springen . Het is niet onbelangrijk dat men bij het bekijken en situeren van zijn beelden of kleinsculpturen, zoals dit wel eens wordt omschreven, meteen beseft dat Dirk Michiels niet alleen op technisch en manueel vlak bijzonder vaardig is, maar ook een uitgesproken zin heeft voor esthetiek en een zuivere vormentaal.

Hij bewijst dat hij aan het driedimensionale of aan het begrip sculptuur op zijn minst een persoonlijke, eigenzinnige en geraffineerde esthetische allure geeft. Kijk maar hoe zijn sokkels in zijn grotere sculpturen zijn afgewerkt en geïntegreerd in een totaalbeeld ; en hoe in kleinere beelden de delen die vaak uit een ander materiaal bestaan, zoals hout, glas, inox, brons, koper, schitterend in elkaar passen ; in elkaar vervloeien als het ware. Zijn vindingrijkheid is rustig en gemeten ; zijn techniek eigenzinnig en nauwgezet. Materie verschijnt in een magnetisch veld van esthetiek.

Website www.michielsdirk.be

Adres

Kruidenstraat 9 , 8400 Oostende
Tel./GSM
0477967049
michiels_dirk@telenet.be
Website
http://www.michielsdirk.be/
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.