Deeltijds Kunstonderwijs

Het Conservatorium aan Zee en de Kunstacademie aan Zee maken deel uit van het Deeltijds Kunstonderwijs. Dit DKO, enig in zijn soort in West-Europa, werd met het nieuwe decreet DKO (maart 2019) definitief verankerd binnen het beleidsdomein onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Binnen vier domeinen (muziek - woord - dans - beeldende kunsten) met verschillende opties en studierichtingen, wordt kwalitatieve kunsteducatie aangeboden voor kinderen, jongeren en volwassenen, goed voor 200.000 leerlingen in Vlaanderen.

Het DKO legt het accent op muzische en culturele vorming, en ondersteunt de leerling in een traject van artistieke realisatie. Creativiteit is een belangrijke factor, maar niet minder het beschouwen, ervaren en begrijpen van de eigen culturele en artistieke omgeving. Leerlingen in het DKO worden begeleid tot zelfstandige kunstbeoefenaars en/of liefhebbers. Het stimuleren van culturele inleving of ontplooiing kan nog lang na de studies bepalend zijn, voor volwassenen sluit de opleiding aan het op het levenslang leren.

Sinds september 2019 is er heel wat veranderd in het Deeltijds Kunstonderwijs. Voor de leerling zal dit niet altijd voelbaar zijn, maar op langere termijn dienen zich meerdere mogelijkheden aan, met nieuwe keuzevakken, projecten en cross-overs. Jaarlijks wordt het aanbod, dat je op de websites vindt, bijgestuurd en aangepast.

Welkom in het deeltijds kunstonderwijs Oostende!

Hieronder kan je doorklikken naar de website van het Conservatorium aan Zee en

de Kunstacademie aan Zee.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.