Doe de Veggie Challenge!

1 op 2 Belgen zegt dat ze graag minder vlees willen eten. Wil jij dat ook, maar zit je met vragen? ….Wat eet ik dan als beleg? Wat geef ik aan mijn kinderen? Lukt veggie wel als ik intensief sport? Krijgt mijn moeder wel voldoende eiwitten binnen als ze vegetarisch eet? Dit en veel meer kom je te weten tijdens de VeggieChallenge in maart.

De VeggieChallenge is een gratis online coachingsprogramma dat mensen inspireert om in de maand maart 30 dagen minder vlees te eten. Goed voor je lijf, de planeet en je smaakpapillen.

De ideale uitdaging  dus voor wie in 2021 vaker plantaardig wil eten. Op www.veggiechallenge.be kan je gratis inschrijven. Je kiest zelf of je een maand volledig veggie of vegan wil proberen of liever begint met een paar vleesvrije dagen in de week.

Bovendien kunnen we als stad in de prijzen vallen! De stad met de meeste Veggie Burgers (het meest aantal deelnemende inwoners (%)) wint de VeggieChallenge 2021 Award. 

In Oostende schaarden heel wat restauranten zich achter het initiatief. Ontdek hier de vele opties waar je terecht kan: www.visitoostende.be/nl/veggiechallenge

Doe jij ook mee?

Schrijf je hier in!


Meer en meer mensen kiezen er voor om minder of helemaal geen vlees, vis of dierlijke producten meer te eten. Het is goed voor je gezondheid en voor het milieu.

Wist je dat 1 jaar lang, 1 dag per week geen vlees eten, hetzelfde is als 1250 km fietsen in plaats van met de auto te rijden? Per vegetarische dag bespaar je:

  • 11 m² op je ecologische voetafdruk
  • 1.000 liter water en 2 kg broeikasgassen.

Het project Foodshift 2030 wil kijken naar de shift naar meer plantaardige voeding. We willen de burgers, de chefs en de grootkeukens inspireren. Hou zeker onze activiteitenpagina in de gaten voor campagnes en workshops.

De VeggieChallenge wordt ondersteund door EVA vzw.