Gebruik douches en kleedkamers in sportinfrastructuur Stad Oostende

Vanaf 1 juli mogen douches en kleedkamers in sportinfrastructuur opnieuw gebruikt worden. In het Oostendse zwembad en in het sportcentrum Mr. V-Arena is dat vandaag al mogelijk, de andere sportaccommodatie van Stad Oostende volgt binnenkort.

In het kader van de versoepeling van de coronamaatregelen mogen sportaccommodaties sinds 1 juli hun kleedkamers en douches opnieuw openen. Sport Vlaanderen schrijft wel een aantal richtlijnen voor om dit veilig te doen verlopen: onderlinge afstand tussen sporters goed bewaken, een duidelijk gecommuniceerde maximumcapaciteit voor kleedkamers en douches en frequente schoonmaakmomenten.

Stad Oostende volgt deze richtlijnen nauw op en kon intussen de douches van het zwembad, het Sportcentrum Mr. V-Arena, Sportcentrum Marie-Thérèse De Gryse, Sportcentrum De Spuikom, Sportpark De Schorre en Zaal Dojo Klokhof opnieuw toegankelijk maken. Om dit veilig te doen, gebeurde er eerst een gespecialiseerde reiniging. Door de lange periode van inactiviteit bestond er namelijk een risico op besmetting met de legionellabacterie. In de Mr. V-Arena is het gebruik van de douches op dit moment vooral beperkt tot de sportclubs en sportkampen. In het zwembad kunnen alle zwemmers de douches opnieuw gebruiken, maar wordt gevraagd aan iedereen om ook zélf de maatregelen (zoals de sociale afstand) goed op te volgen.

Voor twee andere sportlocaties van de stad, Sporthal De Veiling en Sportcentrum De Koninklijke Stallingen, gebeurt die gespecialiseerde reiniging zo snel mogelijk. Op dit moment is het dus nog niet mogelijk om daar de douches en de kleedkamers te gebruiken.

Gepubliceerd op maandag 6 juli 2020 0.00 u.