Echo mocht niet meer spreken. Ze werd gestraft en mocht vanaf dan alleen maar de woorden van anderen herhalen. Uit eenzaamheid en gekwetstheid trekt ze zich terug in een grot. Daar blijft ze tot in de eeuwigheid het laatste woord van anderen herhalen. De reden voor de straf was onredelijk. Ze sprak te veel en leidde daarmee de ruziemakende goden af.
Ze mocht geen ruimte innemen en ze mocht niet spreken. Ze kon alleen het laatste woord van een ander herhalen. Overlevers van kindermishandeling kunnen zich herkennen in Echo. Wat je in herhaling hoort of zegt, wordt waarheid. ‘Jij bent niets waard’, ‘zwijg hierover’, ‘je bent te veel’. Een gevoel van eenzaamheid en geïsoleerd zijn, maken het vaak moeilijk om een uitweg uit de grot te vinden.

Het blijft een levenslange zoektocht voor overlevers van kindermishandeling om opnieuw ruimte in te nemen met een eigen waarheid. Echo lotgenotenwerking reikt je de hand om weerklank te geven aan jouw stem, jouw verhaal. 

Ervaar de kracht die je kan putten uit het contact met andere overlevers van kindermishandeling. Echo bied je een veilige haven waar je jezelf mag zijn zonder beoordeeld of veroordeeld te worden.

De lotgenotenwerking is geen vervanging voor therapie. In een vertrouwelijke omgeving kan je lotgenoten ontmoeten . Je verhaal delen en herkenning vinden doet deugd.

Iedereen (m/v/x) ouder dan 18 jaar, met elke achtergrond, is er welkom. Kindermishandeling komt overal voor en kent geen grenzen. 

Via Echo Lotgenotenwerking kunnen overlevers van kindermishandeling vanaf 5 december 2023 iedere eerste dinsdag van de maand gratis terecht in OC De Boeie in Oostende tussen 19h30 en 21h30 om hun verhaal te delen met lotgenoten en erkenning te vinden bij elkaar. Meer informatie via anna.defossez@expertisecentrumkindermishandeling.be of https://www.echo-lotgenotenwerking.be/

Twijfel je nog steeds of je met jouw verhaal, identiteit of achtergrond welkom bent? Neem contact op voor een persoonlijk gesprek.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.