Een terugblik op de Energieconferentie

We blikken terug op een geslaagde Energieconferentie. Herbekijk hier de presentaties.

Op 24 mei organiseerde de Stad een energieconferentie waar de problematiek en de mogelijke aanpak samen met de welzijnssector werden besproken.

Trajectbegeleiding en bewustwording

Stad Oostende bouwde doorheen de jaren een sterke expertise uit omtrent de aanpak van energieschulden. De dienst Welzijn begeleidt mensen die worstelen met financiƫle problemen. De onbetaalbare energiefactuur en de woonkost staan hierbij vaak centraal. Het recht op een sociaal tarief en allerlei extra steunmaatregelen worden standaard onderzocht. Daarnaast kunnen mensen beroep doen op het Energiefonds of incidentele steun als het echt niet lukt om de factuur te betalen.

Stad Oostende voorziet nu een nieuwe gerichte communicatiecampagne rond energiearmoede onder andere met een flyer die net zoals eerdere campagnes breed zal worden verspreid. De campagne richt zich tot alle Oostendenaars want we zitten allemaal met heel wat vragen rond energie en steeds meer bewoners worden geconfronteerd met stijgende energiefacturen. Een moeilijk te betalen energiefactuur kan ons allemaal overkomen.

Herbekijk de presentatie van Stad Oostende - directie Welzijn5,5 Mb(pptx)

Samenwerking met het Energiehuis

Preventie is cruciaal. In eerste instantie is het belangrijk om er voor te zorgen dat mensen geen energieschulden opbouwen. Hiervoor kunnen alle Oostendenaars bij het Energiehuis terecht. Het Energiehuis heeft een pak expertise in huis op vlak van energiebesparing en wil nog nauwer samenwerken met de welzijnssector om zo elke Oostendenaar te bereiken. We gaan verder dan enkel informeren en sensibiliseren: met energiescans, renovatieadvies op maat, groepsaankopen en renteloze energieleningen kunnen we echt het verschil maken op de lange termijn.

Herbekijk de presentatie van Energiehuis Oostende1,2 Mb(pptx)

Gepubliceerd op woensdag 8 juni 2022 12.00 u.