Eerste kunstenaar neemt intrek in Pop-upatelier

Deze week naam kunstenares Ingriet Vanhoutte, haar intrek in een leegstand winkelpand in de Van Iseghemlaan. Daarmee is ze de eerste kunstenares in het nieuwe artistieke pop-up project van de stad.

Uit een rondvraag bij Oostendse kunstenaars bleek dat de vraag naar goede werk- en tentoonstellingsruimtes heel groot is. Met het project ‘pop-upateliers’ wil de stad leegstaande panden cultureel en met artistiek of creatief talent invullen. Artiesten en creatievelingen krijgen de mogelijkheid om tijdelijk in een beschikbaar pand te trekken en er een culturele stek van te maken. Er zijn tal van voordelen: het aantal lege ruimtes vermindert, de eigenaar ontvangt een kleine huursom, een leegstandtaks betalen is niet nodig en het pand blijft te huur of te koop.

Intussen heeft de allereerste kunstenares, Ingriet Vanhoutte, zich gesetteld in een leegstaand winkelpand in de Van Iseghemlaan 141 en doopt ze de ruimte om tot ‘Atelier De Blauwe Stokvis’. De Oostendse kunstenares legt zich voornamelijk toe op de kunstvormen mozaïek. Nu de kop eraf is, hoopt het Stadsbestuur dat er ook voor de andere zoekende creatievelingen snel een geschikt pand kan gevonden worden.

Geïnteresseerde kunstenaars en eigenaars van een leegstaand (winkel)pand kunnen zich wenden tot de dienst Cultuur via cultuur@oostende.be, 059 25 88 20

 

Gepubliceerd op woensdag 3 april 2019 14.10 u.