Eetbare planten en bloemen in de Stad

In Oostende is er plaats voor groen. We zijn altijd op zoek naar manieren om de natuur een handje te helpen. Tegelijk zorgen we dat niet alleen insecten en kleine dieren, maar ook de inwoners daar letterlijk de vruchten van plukken.

Misschien heb je ze de voorbije jaren al eens opgemerkt: kerstomaatjes in de bloembakken aan het Kursaal of boerenkool in de Koninginnelaan?  

Niet alleen in privétuinen zien we dat de grens tussen de moestuin en de siertuin vervaagt, ook in het openbaar groen mag al eens een besje geplukt, een noot geraapt of een bloem geproefd worden. En waarom zou je enkel sierbloemen in een bloempot zetten als je ook een combinatie van planten kan zetten die niet alleen mooi zijn, maar ook eetbaar?

Dit jaar zitten er in ons assortiment vooral eetbare bloemen die je gemakkelijk kan gebruiken om bijvoorbeeld je salade te pimpen: Palmkool, Citroen-Afrikaantje (heerlijk in een slaatje), Citroenverbena (lekker in de thee), Oost-Indische kers (zowel blad als bloem kan je in een slaatje gebruiken) en Begonia Illumination (met bloemen die smaken naar rabarber).

Het is toegelaten van de bloemen te proeven, maar het is natuurlijk niet de bedoeling om een plant leeg te plukken! Let goed op: eet enkel bloemen en planten waarvan je zeker weet dat ze eetbaar zijn!

Gepubliceerd op maandag 7 juni 2021 9.30 u.