’t Eilandje

’t Eilandje

Hoofdthemas

’t Eilandje is een groene zone die deel uitmaakt van de Vuurtorenwijk, tussen de Spuikom (Vicognedijk) en het kanaal Oostende – Brugge (Bredensesteenweg). De invulling van dit buurtpark  van 2,5 hectare gebeurde in samenspraak met de gebruikers ervan: de leerlingen van Koninklijk Werk IBIS, de scouts ‘De Schorre’, de zeescouts 2e FOS en de zeilschool van de Marine. Het ovalen plein is ontworpen als openluchtklas.

Je vindt er heel wat elementen die verwijzen naar de zee, zoals de grote stenen die je ook op de strekdammen en golfbrekers ziet. Er werd gebruik gemaakt van duurzame materialen. De verharding van de paden is in beton en schelpenklei. ‘t Eilandje is gericht op jongeren en watersportclubs en biedt ruimte om te spelen. Maar daarnaast kan iedereen genieten van de groene ruimte: omwonenden zonder tuin, toevallige voorbijgangers, fietsers van het Groen Lint,... Kinderen en jongeren kunnen ravotten op het centrale grasveld. De openbare barbecues en de picknickbanken kunnen vrij gebruikt worden.

Zin om te barbecueën?

Op het 't Eilandje zijn, net zoals in Park Nieuwe Koers, openbare barbecues waar je heerlijk kunt barbecueën. Om zonder zorgen je sappige vlees te kunnen roosteren, werd er een reglement opgesteld. Lees zeker eerst alle regels vooraleer je het vuur aansteekt. Smakelijk!

Bekijk hier alle regels voor het gebruik van de openbare barbecues.33,2 Kb(pdf)

 
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.