’t Eilandje

’t Eilandje

Hoofdthemas

’t Eilandje is een groene zone die deel uitmaakt van de Vuurtorenwijk, tussen de Spuikom (Vicognedijk) en het kanaal Oostende – Brugge (Bredensesteenweg). De invulling van dit buurtpark  van 2,5 hectare gebeurde in samenspraak met de gebruikers ervan: de leerlingen van Koninklijk Werk IBIS, de scouts ‘De Schorre’, de zeescouts 2e FOS en de zeilschool van de Marine. Het ovalen plein is ontworpen als openluchtklas.

Je vindt er heel wat elementen die verwijzen naar de zee, zoals de grote stenen die je ook op de strekdammen en golfbrekers ziet. Er werd gebruik gemaakt van duurzame materialen. De verharding van de paden is in beton en schelpenklei. ‘t Eilandje is gericht op jongeren en watersportclubs en biedt ruimte om te spelen. Maar daarnaast kan iedereen genieten van de groene ruimte: omwonenden zonder tuin, toevallige voorbijgangers, fietsers van het Groen Lint,... Kinderen en jongeren kunnen ravotten op het centrale grasveld. De openbare barbecues en de picknickbanken kunnen vrij gebruikt worden.

Loop- en wandelparcours De Spuikom

Dit parcours van 4 km start aan ‘t Eilandje en leidt je langs Koninklijk werk Ibis, over de Sint-Maartensbrug en rond de Spuikom. Het parcours is volledig verhard, en dus ook perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Door werkzaamheden aan ’t Eilandje moet je even een kleine omleiding volgen.