Mobiliteitspremie - digitale aanvraag

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.

Stad Oostende zet stevig in op het welzijn van alle Oostendenaars en bouwt elke dag aan een stad waarin elk individu maximale kansen krijgt om deel te nemen aan de samenleving. Met de mobiliteitspremie wil Stad Oostende mensen met een beperking ondersteunen en aanmoedigen om op een volwaardige manier deel te nemen aan de maatschappij.

De stad gaat voluit voor een inclusieve samenleving. Je kunnen verplaatsen is hierbij essentieel. Ook op vakantie gaan hoort daarbij. Om kansen voor elke individu te maximaliseren, kan je per jaar twee premies aanvragen. Er is een forfaitaire premie om je mobiliteit te stimuleren en een premie als aanmoediging om op een meerdaagse uitstap of op vakantie te trekken.

bv. 050 12 34 56 of 0474 12 23 45

Mobiliteitspremie - jouw aanvraag:

(Je kan beide soorten premies samen aanvragen.)

Die premie bedraagt jaarlijks 81,56 euro en kan je helemaal vrij besteden. Je kan dat geld gebruiken voor een taxi, je kan er iemand mee vergoeden die je brengt naar het ziekenhuis of naar een activiteit, …
Wie op vakantie gaat, kan een premie van 81,56 euro aanvragen voor elke type reis of vervoersmiddel en niet enkel meer als er gereisd wordt met een organisatie die aangepaste reizen aanbiedt.
Kruis aan wat voor jou van toepassing is:
* Indien je dat niet hebt, maar toch het gevoel hebt dat je moeilijk rondkomt op het einde van de maand, dan kan je vragen aan de dienst Rechtenverkenning om samen met jou je inkomsten en uitgaven te bekijken, het kan zijn dat de premie dan alsnog wordt toegekend.
Enkel voor de mobiliteitspremie voor een meerdaagse uitstap of vakantie: voeg bewijs van uitstap toe.

De maximaal toegestane grootte van een individueel bestand is gelimiteerd op 25 MB.

    Indien je dit niet online kan, kan je dit steeds bezorgen aan de Dienst Rechtenverkenning, Campus Edith Cavellstraat 15, 8400 Oostende.
    Het OCMW van Oostende kan contact opnemen met deze dienst i.v.m. met de verwerking van deze aanmelding. Laat dit vakje leeg, als je dit liever niet wenst.
    Naar top